На разпространеното в социалните платформи видео се вижда как около шест момичета нанасят побой над тяхна 15-годишна съученичка и я обиждат. Случаят е от Раднево, близо до СУ "Гео Милев", в което учат момичетата, съобщава NOVA.

Версиите за случая са няколко.

Потърпевшата твърди, че в основата е интрига. А нападението не било за първи път. "Това е седми или осми път. Но сега беше ужасно. Друг път е само по 1-2 шамара", разказа нападнатото момиче.

Майка й разказва, че е разбрала за случая от клипа. Не е знаела и за предишните пъти.

Момичетата били част от приятелска група, включително и нападнатото момиче. Отношенията в компанията обаче били доста нестабилни и често ескалирали конфликти, обясни педагогическият съветник на училището.

"Още в деня, в който се е случило, работим по тези проблеми", заяви педагогическият съветник в училището. "В моменти на близост те споделят лична информация помежду си, но после злоупотребяват с нея", обясни още тя.

Класната им е категорична, че не е очаквала такава жестокост. "Знаехме за ситуацията и се опитвахме да я предотвратим", каза класната им.

"Направени са оценки на всички деца и родителите им. Посетени са на адресите им. Работим с тях, ще ползват социални услуги в общността, ще работят с психолози и извън училище", каза представителя на Агенция "Закрила на детето".

Директорът на училището не вярва в основата да са наркотици.

"Малко градче сме, щеше да се чуе, ако е това. 30 години съм директор, такъв случай не е имало", каза директорът.