Полицията в Русе разследва побой над мъж в подлез в града след подаден сигнал на 27 юни около 01:30 часа.

Служители от групата за охрана на обществения ред при Първо РУ са посетили болница "Канев" по сигнал за приет при тях 34-годишен пациент, който е заявил, че е пострадал при побой в Русе.

Мъжът е бил настанен за лечение в отделението по неврохирургия с различни травми. Той обяснил на униформените, че по-рано същата вечер заедно с още двама негови приятели, прибирайки се към домовете си, били пресрещнати от група лица в подлеза на кръговото кръстовище на булевардите "Ген. Скобелев" и "Цар Освободител" в Русе. Групата била от около 10-тина непознати за тях, на възраст около 20-30 години, които им поискали цигари, но след получения отказ започнали да ги псуват, след което се и сбили с тях.

Случаят е документиран от служителите на Първо РУ и са предприети действия по изясняването му, в хода на образувана преписка. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия, криминалистите от Първо РУ са установили участниците в инцидента и лицата, с които е възникнал конфликта - трима русенци на възраст 19 и 20 г. Работата по преписката продължава.