Шест момичета пребиха своя съученичка в близост до училище в Раднево (видео)

Потърпевшата твърди, че в основата е интрига, а нападението не било за първи път

Обратно в новината

Коментари - Шест момичета пребиха своя съученичка в близост до училище в Раднево (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако бях на нейно място и можех да се бия направо в кома ще ги вкарам

Тези психолози нормални ли са,ако така бият и тормозят техни деца дали ще говорят така съмнявам се,а и учителите като са знаели за тормозът защо се правят че уж са опитали да се справят с проблема ,ако това дете беше на някои с пари или на някои от училищният персонал веднага щеше да бъде защитено Ебаси и смотаната държава имаме,от ден на ден става все по зле

Егати изродите! Това малко момиченце как жестоко го бият. Горкото дете. Няма ли детски затвор и специално училище за тези садистки? Така ли ще ги оставят просто в училището?

НЕма, брато ! По времето на "гадния" соц имаше ТВУ-та за такива, но ги закриха, заедно с трудовите лагери. Сега има психолози и да, ще останат в училището и ще продължават да тормозят и други деца, докато родителите не решат да раздадат правосъдие и да вземат нещата в свои ръце. Държава нямаме - това учудва ли те ??

Малко ме учудва, защото не живея в България от вече 24 години. Мисля че има детски затвори все пак. Четох някакви новини за някакъв преди известно време. Трябва да има вариант за системно хуманно превъзпитание и отделяне от обществото.

Колега, не знам какво си чел, ако е дойче зеле - не им вярвай - всякакви простотии пишат. Нищо няма тук, дори и държава. Ако те подгони носталгията по Родината - пусни си химна на България, но никога не се връщай ! Безплатен съвет от мен ;)

Дира, що изтрихте коментара на колегата над мен?? Нима не се джасат от 12 годишни като невидЕли?? Ако наистина проблемът тук е еб@ч - да се изкарат (след побоя и реанимацията) малките кучки на магистралата да заработят подобаващо за джобните си !! И без това за тях бъдещето е такова - (те и майките им ги възпитават така) - въпросът е как самите те ще се пласират и котират. Някои 'ора могат да им помогнат като начало на кариерата им ... Щом вече са виждали мъжки атрибути ;) И това е възпитателен процес ... по американски !

И друго - тая демокрация извади на поръхността всички гадни черти у хората, а агресията взима връх. Някой от тук се похвали, че участвал в "банда", като бил малък. Моята "банда" се казваше БМХ - карахме балканчета без ръце и правихме лупинги с колелатата, та чак Ван Дам можеше да ни завиди. Израснах в кв Люлин, Таки беше в съседната група в детската ми градина, майка му - учителка по български език. Вярвайте ми - при нас нямаше такива извръщения и побоища ... И никога не сме се били помежду си ... На ви демокрация по американски !! Банани нямахте и тоалетна хартия, макаци такива !!

* извращения - в бързината бъркам буквите и словореда, понякога

И друго - винаги съветвам познатите си, които имат деца - независимо момчета или момичета - да ги записват на бойни спортове - самбо, бокс, карате, джудо, борба ... От 2 годишни да ги водят на тренировки ... да знаят да се бият ...

Тези шест "момичета" са имали голям късмет! Но другя път може късмета да ги напусне и да скочат на дете с луд баща като мене и да се наложи да ги търсят по горите...

Родителите са виновни, че не са възпитали децата си. И те са отражение на самите тях. Какво наказание има за тия? Психолог ли ще говори с тях?? Бой до спукване на костите им, счупени ченета, ребра, да ги водят в реанимацията да има махат далаците - и след това 3 месеца в гипс, да ядят през сламка. Само така ще се "възпитат". Родителите на тормозеното дете да не блеят, а да викнат махалата - да ги бият на почивки тия кучки, след това да подпукат и майките им и бащите им (ако имат такива) ... Това ще ги възпре ... Само това (за съжаление) ... От банда били, да се съберат едни биячи да им разкажат играта на тия малолетни мърши! Добре, че нямам деца ...

Тъпи курви.защи го тормозят това момиче.радневски бацили.най големите курви са там.тез и те са същите

се е опитвал да ги побарва!

И как са ги наказали.

3 месеца без секс ха ха ха

ако се случи с МОЕ ДЕТЕ ЩЕ ПРЕБИЯ НАСИЛНИЦИТЕ САМО ДА МОГАТ ДА МЪРДАТ ПРЕД ДАСКАЛИ, ДИРЕКТОРИ И ВСЕКВИ ПРАВО РАЗДАВАЩИ И ПРАВООХРАНИТЕЛНИ ОРГАНИ ДОПУСНАЛИ ТОВА???? ИМАТЕ ЛИ ИДЕ Я ДЕТЕТО КАК ЩЕ МУ ПОВЛИЯЕ ТОВА???

През 90-те години, и в училището ми в София, и то със стату на реномирано ставаха също побоища. Имаше от съседния клас две по-слаби момчета , които бяха системно пребивани-без причина, от по-силните от краса им. Само защото бяха по-слаби, и не можеха да се защитят. А "мирните" ученици, които не участваха в насилието, пък никога не защитиха набиваните, нито каздаха на учители, директорка, сигурно са се радвали,че друг, а не те са нарочени. За насилието знаеха и учителите-и никой не реагираше. Та така-30 години по-късно нищо не се е променило-слабите са пребивани, силните пребиват слабите, не се бият помежду си, а тези в средно положение-си мълчат, нито се намесват, нито съобщават на учители, родители. Не биячите са виновни най-много-те няма да се променят никога, а тези, които гледат, но не се намесват. Масовката, която не участва в насилието, но нито се намесва, нито съобщава за насилието-това е най-голямата вина.

А Вие, знаейки за това преди 30 години, какво направихте, за да го предотвратите?

Може би трябва охрана от доброволци родители във всички училища и разбира се детски затвор за всички садисти. Трябва училищата да тренират децата всеки ден и да им казва къде да сигнализират анонимно, за да се разследва. Трябва в градовете да има реклами. Ако дете и учител знаят на кого да кажат и е тренирано, те ще кажат. Ако системата е с умисъл направена, ще заработи.

Малки скотеси! По-гнусно нещо от това едва ли има. Мога да си представя какви са майките им (за бащите няма нужда да отваряме дума - при момичетата идва от майките). Срам ме е, че сред женската част на обществото ни има такъв отпадък! Трябва титлата "Майка" да им бъде официално отнета!

това само в България го има - някой да бие друг, а "приятелите" да снимат и качват в социални медии. Няма друг такъв изродски народ.

ние в училище се биехме всеки ден, даже събираме и хора от вънка, за да помагат. При това ставаше дума за як бой, не за бутане. Обикновено заради момичета станаха нещата. Разликата е, че тогава нямаше фейсбук. Малките катерички имат прости родители и много хормони- това е резултата. Също така, тия от видеото приличат на древноиндийци.

Побойници

Детската градина и училищата са учебно-въдпитателни заведения. Но семейството е първото стъпало на възпитанието. Какво според теб правят в часовете по родинознание, по хуманитарни науки: литература, етика, философия...там са заложени моралните ценности.

Да, малките "ангелчета" пият, играят карти в час, бият се, ама часовете са много възпитателни. Питайте бабите си за дисциплината в час по тяхно време! И пак са имали желание да учат, но не са имали възможност, а сега възможност има, но желание никакво в келешите.

Колега "хах", кой да ги научи малките злодейчета? Всичко тръгва от семейството. Простакът възпроизвежда простотията си, глупакът - глупостта си, мързеливецът отглежда ленивци. Изтървеш ли първите седем години, в училище вече е късно.

Лошото е, че в България все още, за учители учат тези, които не са приети в желаните специалности. Много рядко срещаме учители по призвание, които обичат професията си. Добре е, че ги има, все пак. Учителят трябва да е пример и приятел на ученика, негов довереник. Той трябва да има респект и уважение както от учениците си, така и от обществото.

учителството навсякъде, дори в Германия и Швейцария е зле платено и никой не иска да го работи.

Трябва да сме позитивни и да служим за пример, за подражание на учениците.

По проблема.Хващаш ги публично пред училището и шамари докато си спомнят че са малки лаина и да не се правят на голямата работа

Гола глава и ТВУ за такива отражения на родителите си

Има начини да се упржни строгост, неотстъпчивост, последователност и личен пример, от страна на родители и възпитатели. Но се иска търпение, постоянство и личен пример, от възпитатели.

При комунизма е било така, а са ставали най яките ексцесии. Израсъл ли си в среда на идиоти, оправия няма

Видео няма ли?

Продължавам да пиша по тази тема. Пострадалото момиче е било част от БАНДАТА, а не е обикновена съученичка. Ако наистина е предателка, просто я изключете от бандата. Щом 7-8 пъти незаслужено те бият, защо продължаваш да се влачиш с тях? Ако е било заслужено, защото нещо си се разпяла и си им раздрънкала тайните, колко пъти трябва да ти се обяснява как се пази чужда тайна? На тази възраст хлапетата трябва да ги научат тези уроци - чест, предателство и прочие. Но пак за повторя - не е трябвало толкова да я биете, можело е да я убиете или осакатите, просто я изключете от уличната банда, това е много по-голямо наказание за нея!

Абе ти с всичкия си ли си?

V Tinder 80% ot devojkite obryshtat vnimanie samo na 20% ot myzhete. Taka che borbata za Chad e bezmilostno zhestoka. (Ot kompjutar v sluzhbata pisha, izvinete.)

То и от космоса да беше писал все тая като гледам. Ама айде, извинен си.

Какво е това училище ? - никакъв ред, дисциплина. На какво ги учете изобщо? И учителите ги покриват и си затварят очите. Тези баячки през комунизма щяха да бъдат подобаващо превъзпитани. Затваряй това училище и уволнение за директорката.

Държавата, има се предвид, работата с родителите още от детската градина. Кокто обстойно е описано в един от коментарите. Работата с родителите, още в детската градина е много важна. Но тя трябва да е залегнала в плановата дейност на МО, на педагози и възпитатели, инспектори, които да контролират този процес. А това е работа на държавата. Образователното министерство спуска плановете, то трябва да контролира и изпълнението им.

Много ме кефят хора като теб! Ако утре някой учител забие шамар на едно такова "добро" дете ще виете до луната какъв е терорист и психопат. Не стига, че не си възпитавате децата, ами искате в училище да ви ги възпитават, само че аз не помня да има учебен предмет в училище "Домашно възпитание" или "Наваксване на първите 7 години"! Децата учат в училище, възпитават се вкъщи и на улицата, ПРОУМЕЙТЕ ГО!!!

Тогава не сте никакви учители. Обучението и възпитанието трябва да вървят ръка за ръка и в училище .....Вашата отговорност и тази на родителите е Огромна за това да не произвеждате престъпници в училище.

Ако това стане, пострадалите дете и неговите родители трябва да могат, да си потърсят правата. Но за да няма такива учители родители и проблемни деца, трябва да се да почне от началото. Без държавата не става. То е като притчата за кокошката и яйцето.

Децата които възпштаваме още от семейството, детската градина. училището, са бъдещите учители на нашите деца. Те са нашето бъдеще. Както ги мэзпитаваме такова бъдеще ще имаме.

Аз не съм учител бе! Пиша като свидетел на жена, чиито син се беше забъркал с наркотици, кражби и когато го биха в полицията, тя ходи да се оплаква, че нейното ангелче яло шамарите! При такива родители, какви деца да бъдат?

Няма дисциплина в тия училища. Трябва да имат униформи. На който не му се учи и разваля дисципллината да се изключва. А не учителите да се чудят как да ги укротяват. Хората които са дисциплинирани и волеви са доказано по успешни в живота.

Тези “дечица” като ги гледам какво са горили и възрастен човек биха пребили.

Не мога да прочета всичко написано, въпреки че ми е интересно. Писах долу, че навремето аз самата бях тарторка, а после и сътарторка на улична банда. Освен това съм от добро семейство, доста високопоставено по соц време и след това. На улицата се научаваш на нещата от живота, там ставаш истински, нема мама, нема тате! В уличната банда се научаваш да работиш в екип, да защитаваш по-слабите, да отстояваш себе си и прочие - това е за сведение на МикроМеките и от двата пола, които се мислят за пътят, истината и живота, щото са расли на майка си у да не уточнявам кое, цял живот са били зубърчета и на дърти години ги треснал пубертета! Проблемът на всякакви измислени даскали и други педагози е, че те самите са пораснали/одъртели зубърчета и задръстеняци. Вече писах: 1. Шест срещу една - определено не е хубаво, а още по-малко справедливо! Ако едната наистина е предателка - тоест доверили са й тайна и тя се е раздрънкала, просто я изключете от бандата. Предишните пъти с 1-2 шамара сте й дали шанс, тя явно не схваща и продължава да злоупотребява с информацията, която има. Членуването в улична банда не го получаваш по право, а трябва да си го заслужиш! АКО НАИСТИНА Е ПОДМАЗВАЧКА И ПРЕДАТЕЛКА, ПРОСТО Я ИЗКЛЮЧЕТЕ ОТ БАНДАТА - ТОВА Е ПО-ГОЛЯМО НАКАЗАНИЕ. Ако е момичето е свястно, а другите са боклук - просто ги зарежи и си намери други приятели. Сега можеш и онлайн приятели да намериш, макар че и там има мтого рискове. В най-лошия случай седиш вкъщи и учиш, ако няма с кого да джиткаш по улиците! :) За биячките - сега само забележка, но и предупреждение, че следващия път ще има санкции.

Хайде сега причината е че детето е от ромите. Какво овъртат само.

Пак има някакви дебили, които коментират, че едва ли не само видиш ли в България се случвали такива неща и сме били примати. Айде направете си труда да видите в чужбина какво става, защото положението там е трагично. Една проста Англия и Франция, пълна с негри и араби, всеки ден имат десетки случаи на насилие в училишата. Само че там не се бият, там директно пребиват и изнасилват и после случая се замита под килима.

Първо почисти собствената си къща, после нодничай в чужди. В Западна Европа сигурно има подобни случаи, но там има изградена система за превенция и решаване на такива казуси. Има адекватно законодателство. Проблемните деца се поемат от социални работници и хортове. Най-трудна е, с такива "умници", като теб, които идват предимно от Балканите и вкъщи се бият пред децата, слушат чалга и не правят нищо да подобрят окаяния си животец.

ти тия глупости ... айде пожелавам ти да ги провериш в първо лице единствено число.

Вдига се повечко шум , защото момичето е ромче. Но това НЕ Е ИЗОЛИРАН случай. Децата са отражение на родителите си в 83.5% /болшинството от случаите. Е в това сме се превърнали - ритащи се скотове. Срам ме е. А може би винаги сме били такива примитиви. Не случайно всеки наш Велик революционер в 1 момент е осъзнавал, че "не сме народ, а мърша".

В нашта улична банда от 80-те имахме и циганчета и никой не си е помислял да ни обижда приятелчетата, само защото са циганчета. Ние сме ги приели за равни, за част от бандата. Ако не бешие Антибългарският Хелзински комитет, нямаше да има такава омроза между българи и цигани - сородоидите наляха масло в огъня.

Докато няма реални последствия за непълнолетните насилници и техните родители - все така ще е. Адекватно наказание, отговарящо по тежест и въздействие на това, което са причинили. И солени глоби (актове) за родителите. В крайна сметка, щом носим отговорност за децата си до навършване на пълнолетие - ще понасяме и последствията от тяхното поведение. Защото очевидно в този и всички подобни случаи - има сериозни пропуски във отглеждането и възпитанието.

Кифлето малко са го понатупали, ако правилно схващам, дори е много далеч от лека телесна! Ти биячките на смърт ли би ги осъдила? Като почнете секви пачи и педали да раздавате правосъдие за нещо, от което не разбирате, не мога да се стърпя да не ви затворя устата!

ГНУС МЕ Е ОТ ТЕЗИ ПОБОЙНИЧКИ..............КЪДЕ СА ГО ВИДЕЛИ ТОВА...ВКЪЩИ! ТРЯБВА ДА ИМА НАКАЗАНИЕ ЗА ТАКИВА....И ТО АДЕКВАТНО И ЕФЕКТИВНО..! АМАН ОТ МОМИЧЕТА, МИСЛЕЩИ СЕ ЗА БИЯЧКИ, РЕД И ДИСЦИПЛИНА ЛИ ЩЕ ВЪДВОРЯВА. ТАКИВА ПОСЛЕВ СТАВАТ И УБИЙЦИ. НИЩО МОМИЧЕШКО НЯМА В ТЕЗИ ЗВЕРОВЕ.

Това са презадоволени деца - родителите им дават всичко, което си пожелаят и не искат от тях нищо. Деца с много свободно време и без никакви смислени занимания; деца, у които няма кой да изгради ценностна система и да ги научи на полезни навици, за съжаление.

ДА, АБСОЛЮТНО НА СЪЩОТО МНЕНИЕ СЪМ! НИКАКВИ ЗАНИМАНИЯ СМИСЛЕНИ, НИКАКВА ДИСЦИПЛИНА. НО ВИНАГИ Е ИМАЛО ТАКИВА ДЕЦА, ВЪПРОСЪТ Е, ЧЕ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ ПОВЕДЕНИЕТО СИ И ДА СЕ РАБОТИ С ТЯХ.

Ако в училищата се изучаваха моралните ценности описани в Библията и се правеха социални експерименти с помиряване и обич между децата не само те щяха да са по смирени,но и светът щеше да бъде друг,но уви,вече никой не я чете тая Библия,никой,явно умишлено... Дори в покварените църкви не четат Библията,самите служители там са поели по лошия път...

Тези неща се учат първо в семейството. То явно е нефункционално.

Това което за 500 години турско робство турците не успяха да направят, комунистите успяха за много по-малко - да убият вярата на българина, а вярата, освен всичко друго е и носител на морални ценности, при това силен носител. А сега берем плодовете именно на това, убитата вяра, съответно липсата на морални ценности. Към днешна дата, т.нар. християни в българия са такива само на думи, 99% от тях не са отворили Библията, не биха могли да кажат Господнята Молитва /да речем/, камо ли да посочат повече от две-три Божии заповеди ....

Леле тоя деца утре ще посегнат и на куче бе.То така се почва със съученички.

Държавата трябва да започне от детската градина, училището а не от заплатите на актьорите в Народния театър, които достигат до 5000 лв, както чухме. С цялото уважение към тях. Защото подрастващите са бъдещата им публика, бъдещите граждани, нашето общество.

Защо държавата?! На първо място са родителите.

Не. Държавата трябва да започне от родителите. Ако при подобни действия от непълнолетно дете, родителя бъде глобен 3000 лева например, уверявам Ви, че няма да ставаме толкова често свидетели на подобни сцени. И за снимащите - също. Защото в закона пише "действие или бездействие".

Стига с тая държава. Ако искаш до всеки кретен и полицай, прокурор, съдия и някой от разузнавателните служби да слагаме? Ако трябва да сме честни държавата трябва да наказва родителите, че не могат да си възпитат келеметата и че са проблемни. Като всеки месец ги накарат да плащат глоби, че онова неговото е направило някаква простотия, знаеш ли колко бързо ще се оправят нещата. Ще се върне възпитанието от едно време. Те сега родителя се държи като приятел с детето, пълни глупости.

Държавата, има се предвид, работата с родителите още от детската градина. Кокто обстойно е описано в един от коментарите. Работата с родителите, още в детската градина е много важна. Но тя трябва да е залегнала в плановата дейност на МО, на педагози и възпитатели, инспектори, които да контролират този процес. А това е работа на държавата. Образователното министерство спуска плановете, то трябва да контролира и изпълнението им.

се подигравай на кучерастите.

Тъпораст, като теб, какво роди

Едно не мога да разбера - тия защо винаги се снимат? Е някой ако може да ми го обясни това. Що простотии съм свършил с приятелите си и неприятелите си като дете - чет нямат. Но никога нищо от това не излизаше от кръга на засегнатите. Дали по-малкия брой поколения до македонските организации, като ВМРО и ВМОРО, дали възпитание, дали конспиративната обстановка в държавата.... Тук пет безмозъчни решили, че трябва да пребият една друга. Сигурно момичетата имат наистина тежки аргументи за насилието - я тази е по-красивас от тях, я е просто по-умна или не е толкова дебела. Ама защо са взели една шеста, за да документира всичко?

Най-активната ученичка от видеото, с боядисана червена коса, сигурно доста често е била бита от родителите си по този начин. Или е ставала свидетел на подобно насилие вкъщи. Родителите носят отговорност за поведението на малолетните им наследници, възпитаници. Като такива трябва също да търпят ноказания. Държавата трябва да има органи за превенция и контрол върху целия процес, по възпитанието на подрастващите

Децата не са бели ангелчета - те са наивно и естествено жестоки, и ако някой (т.е. родителите) не им обясни къде са границите и защо има граници, стават скотове като родителите си.

Къде е семейството? Все държавата ви е виновна на вас

Държавата спря да съществува от 10 ноември 1989 година. С една дума 33 години. Сега берем плодовете на "прехода".

Що се отнася до моралните норми у подрастващите, те се възпитават от самото им раждане. Още от детските градини трябва да има поне веднъж месечно, посещения на музеи, театри, библиотеки, изложби. Срещи с възрастни хора от домовете за такива. Където децата да се учат на емпатия, взаимопомощ и съпричастност към по-слабия, неравнопоставения. Участия в благотворителни акции и почистване на паркове, обществени места, градини...С команди и наставления, не става. Това е дълъг процес но си струва, защото резултатите се отразяват върху цялото ни общество.

Държавата трябва да започне от детската градина, училището а не от заплатите на актьорите в Народния театър, които достигат до 5000 лв, както чухме. С цялото уважение към тях. Защото подрастващите са бъдещата им публика, бъдещите граждани, нашето общество.

Точно миналата седмица имах подобен случай с дъщеря ми, която е малко по-малка от тези момичета. Рецидив. Бърсане на обувки в якето, хвърляне на раницата, където са доста скъпи диоптрични очила. И всичко това от 3 момчета и 2 момичета, от класа ѝ. Действия - моментално. Телефонен разговор с директора на училището и предложени 2 варианта - местене в друг клас, където няма агресия или взимам нещата в свои ръце. Директно до министъра на ОН. А директорът е много наясно, че проблем с второто няма, абсолютно никакъв. Реакцията ще е мълниеносна и пагубна за ръководството на училището. Точно за 2 дни дъщеря ми заедно с нейната приятелка бяха преместени там, където трябваше. Та, мисълта ми е, че ако не се обясни както трябва, че "ще се извади голямата бухалка", никой няма да си мръдне пръста и децата ще бъдат малтретирани все повече и повече. Особено по-свитите.

Изключването от училище не винаги е решение. Какво ще стане след това с тези деца? Особено, ако работата с тях и родителите им е закъсняла. Трябва да се прилагат превантивни мерки, а ве да се върви след събитията. Възпитанието на подрастващите е единен процес, който обхваща родители, детска градина училище общество, държава, медии. Всички те трябва заедно да полагат усилия и грижи за възпитанието на децата. Родителите са първият непосредствен модел за подражание от тях. Работата с проблемни семейства, или с деца, които нямат такива, е грижа и задължение на социалните служби, психолози, педагогически съветници, полиция. Ако едно звено от този общ процес се прекъсне, това е даде негативно отражение върху правилното възпитание на подрастващите. В някои случаи става невъзможно, да се запълни празнината. Трябва да се подобри законодателството, да се изградят такива служби, където липсват, с участието на политиците и Министерството на образованието. Да се предвидят средства в бюджета. Трябва да се работи с европейските надпартийни организации и да се взаимства опитът на развитите страни в ЕС.

Нещата не опират до изключване. Това е най-лесното. Мен, лично, са ме изключвали от 3 училища. Все за побой. Първият път бе в 6-ти клас, вторият бе в 8-ми клас, третият бе в 10-ти клас. И след всяко изключване бях все по-озлобен и по-озлобен. Най-накрая завърших частна гимназия, където пак правех келешки зулуми, пак млатех съучениците си на почивки и т.н. Простотии. Но нали родителите ми плащаха. Никакви проблеми. Отделно, че това беше през т.нар. "мутренски времена", та никой не обръщаше особено внимание на тези неща. Още повече в частно училище. Да, идвали са други "мутри" и са ме млатели и мен, но баща ми, твърде зает с "бизнеса" винаги ми е казвал, че за простотии няма смисъл да се разпалват конфликти на високо ниво и по този начин възмажавам. Сега, обръщайки се назад, естествено в ролята си на родител, осъзнавам грешката, която са допускали родителите ми спрямо мен с набутването на по 300-500 марки за дневни пари, насаждането на чувството за безнаказаност и т.н. Най-важното е в едно семейство да има диалог дете - родители, както и родители - училищно ръководство, защото по този начин нещата биха могли да се тушират още в зародиш. Лошото в случая е безхаберието на училищното ръководство. В повечето случаи те са там, за да си взимат заплатките, ако може да се направи някоя далаверка с обществена поръчка, да се "усвои" някое дарение и т.н. материални облаги. Децата да се оправят сами. И това е масова практика, за съжаление.

Не съм съгласен, особено в примера с ЕС. Точно в развитите страни в ЕС е много по-тежък проблема, тъй като там има регресивен ефект от опитите на хората да подтискат тотално чувствата на децата в най-ранна възраст. Холандия е на първо място по самоубийства сред населението на хора между 20 и 30 години, като употребата на опиати в процентно отношение се покачва главоломно от година на година във всички държави от европейската общност. Тук има един универсален метод който е подплатен от примери в психологията и примери в реална среда. Макар всички да знаем негативите на комунистическият строй, той както всяка друга форма на управление, наред с негативите си има и някои позитиви които са доказано работещи. Социалните бригади от далечното вече минало са доказан способ за изграждане на стабилна среда сред индивиди на една възраст. Основната причина е изключително елементарна! Колкото и да говориш на едно дете за това кое е правилно и кое е грешно, то има изградена среда която НЕ ИСКА да губи. Независимо дали тази среда е правилна или грешна, опитите за променяне на мнението му точно в този период от живота му са доказано НЕЕФЕКТИВНИ и се прибягва до медикаменти блокиращи неговите емоции с цел притъпяване на първичните инстинкти в дете, което в дългосрочен план води до по-сериозни психични проблеми на индивида и една безкрайна спирала на деструктивно поведение и емоционални сривове водещи в някои случаи до самоубийство, в по-разпространените му варианти - злоупотреба с опиати (цигари/алкохол/наркотични вещества). Решението както написах е елементарно - работнически бригади. ДА всички се оплакват от миналото как са принуждавани да работят, но ОСНОВАТА в която се корени проблема при поведението на тези индивиди е прекалено много енергия в тази възраст и застояването на едно място. При наличието на много енергия, свободно време и неангажираност на мозъка се стига до измисляне на драми и проблеми, които лавинообазно прерастват във физически конфликти (както е в случая) и тормоз от страна на по-силните срещу по-слабите. При една работническа бригада, мозъка и вниманието на децата са ангажирани към физически труд, който първо ги изгражда в трудова среда, 2-ро спомага за горене на тази енергия която в друг случай не се използва и води до импулсивни решения, често свързани с първичните им инстинкти. Така че вместо да се трошат пари по всевъзможно педагогически, социални и т.н. институции, просто да се върнат трудовите бригади и нещата ще се подобрят драстично с малка инвестиция, която ще е в полза на цялото общество.

Никой не твърди че в Западна Европа няма проблем с насилието в училище. Има но той е поставен на дневен ред в обществото. Службите за превенция и санкции работят добре. С родители, учители и съветници. Законодателството е в полза на детето. Което може да бъде извадено дори от семейството, ако то не полага нужните грижи и не го възпитава добре. Стават и грешки, но като цяло системата работи. В която всеки може да потърси правата си, също.

За жалост това е начинът. И с наште чавета като има опити за тормоз, терор, избиване на комплекси от страна и на копеленца, и на зубъри, така процедираме. С добро просто не става! До бой не сме стигали и си мисля, че няма и да стигнем, но няма да оставим да издевателстват над децата, а даскалите тях да се опитват да ги изкарват виновни.

И като си действал така заплашително към Директора, осъзнаваш ли че си същия примат, и че твойте деца са същите утайки като тези от клипа :D Тъпо селксо племе, както е казал поета... НЕ НАРОД, а МЪРША:))))) Нищо не става от вас, РАЯ покорна :DDDDDDDDD

И като си действал така заплашително към Директора, осъзнаваш ли че си същия примат, и че твойте деца са същите утайки като тези от клипа :D Тъпо селксо племе, както е казал поета... НЕ НАРОД, а МЪРША:))))) Нищо не става от вас, РАЯ покорна :DDDDDDDDD

Проблема е както в семествата на тези деца - сигурно нямат майка или баща или те са им доведени. Родителите им на това ли ги учат да се бият със сънародниците си и приятелите си. Проблема е и в законите - преди при такива ситуации се изключват от уяилище побойниците при 2 нарушения, няма парияни глоби или обществено полезен труд за нарувителите /промерно да чистят училището 1 месец /труда възпитава/. На мойта дъщеря или син ако се случи такова нещо ще хвърчат зъби и ще има пребити и изпояупени ръце /да видят какво е/ - да видим друг път ще правят ли така.

Щом са ербап-казарма!!

Мисля, че вече е крайно време да върнат ТВУ-та !!!! Къде са тъпите и нехайни родители...????? Само не ми казвайте, че са на работа :) и видиш ли нямали време да обърнат внимание на децата си !!!! Българската "трудолюбивост " вече е мит !!!!!!!

Тези изглежда са от малцинствата с неограничени права

Нормално е когато косъма усилено расте.

Кофти край, кофти хора!

Пратете биячките за 1 седмица в сливенския... това ще им е достотъчно. Защото следващият път ще е за дълго. И да знаят това.

100% е заради е.бач. Те сегашните момичета само за разврат мислят, на майките си приличат.

ммда, екзактно точните реплики за дебел иск на тема обезщетение... сори, ама ми изглежда нагласено като от адвоката ми. не, че това го прави нещо лошо. просто, който бие ще си плаща. в случая са родителите на дебилчетата. и е по-хуманна схема от тази, да пускат децата под колите за кръвнина, да ги осакатяват за просия, да си делкат с педосводниците от "социалните".... и други такива особености на особените. изобщо, особени истории в особената територия с особена фауна. само не се знае кой е по-особен в крайна сметка... жунгла тотал.

А вие какво очаквате??? Даскалите не смеят да казват нещо на децата за да не им нарушават правата и да влети някай примат самоопределящ се като родител да безчинства ! За да има възпитателен процес е нужно родители,учители и институции да работят заедно и ежедневно!

КАЗАРМА поне две години за девойки

Изключването от училище не винаги е решение. Какво ще стане след това с тези деца? Особено, ако работата с тях и родителите им е закъсняла. Възпитанието на подрастващите е единен процес, който обхваща родители, детска градина училище общество, държава, медии. Всички те трябва заедно да полагат усилия и грижи за възпитанието на децата. Родителите са първият непосредствен модел за подражание от тях. Работата с проблемни семейства, или с деца, които нямат такива, е грижа и задължение на социалните служби, психолози, педагогически съветници, полиция. Ако едно звено от този общ процес се прекъсне, това е даде негативно отражение върху правилното възпитание на подрастващите. В някои случаи става невъзможно, да се запълни празнината. Трябва да се подобри законодателството, да се изградят такива служби, където липсват, с участието на политиците и Министерството на образованието. Да се предвидят средства в бюджета. Трябва да се работи с европейските надпартийни организации и да се взаимства опитът на развитите страни в ЕС.

По такива теми се включвам, защото имам експертизата и опит за предаване - навремето аз самата бях тарторка/сътарторка на улична банда. Нямам време да седна и да чета цялата фактология по случая, дори и да е налична, но като заначало: 1. Шест срещу една - определено не е хубаво, а още по-малко справедливо! Ако едната наистина е предателка - тоест доверили са й тайна и тя се е раздрънкала, просто я изключете от бандата. Предишните пъти с 1-2 шамара сте й дали шанс, тя явно не схваща и продължава да злоупотребява с информацията, която има. Членуването в улична банда не го получаваш по право, а трябва да си го заслужиш! АКО НАИСТИНА Е ПОДМАЗВАЧКА И ПРЕДАТЕЛКА, ПРОСТО Я ИЗКЛЮЧЕТЕ ОТ БАНДАТА - ТОВА Е ПО-ГОЛЯМО НАКАЗАНИЕ. Ако е момичето е свястно, а другите са боклук - просто ги зарежи и си намери други приятели. Сега можеш и онлайн приятели да намериш, макар че и там има мтого рискове. В най-лошия случай седиш вкъщи и учиш, ако няма с кого да джиткаш по улиците! :) 2. Вероятно вече съм го писала, че на обида отговаряш с обида, а не с ритник или юмрук! Също никога, никога, никога не удряш по глава или корем, защото това са жизненоважни органи и можеш да убиеш или осакатиш някого (за сведение и на лицето Вергов, който вероятно не е бил член на улична банда, където да научи този урок, защото по него време мои познати от центъра, пак 70-75 набор си нямаха улична банда, защото у целия квартал нямаше достатъчно отракани хлапета, а само зубъри, та дори и улична банда да не можеш да си сформираш :)).

Дианче, ти ли си бе?

^ Нагледен пример защо не трябва да си "отракано хлапе" член на "улична банда". Отдалече ти личи простотията

Задръстенията ти ще е за цял живот - ако и сам/а не си го разбрал/а! На улицата се научаваш на нещата от живота, там ставаш истински, нема мама, нема тате!

Стига писа едно и също, наркоман утрепан

Истината е, че днешните майки, в основната си част отглеждат кучки - агресивни и първични, без никаква ценностна система и морал. Казват "отглеждат", а не "възпитават". Отглеждат ги, както се гледа добитък - нищо повече. Наското го каза един и е точно в десетката: "Не разждайте деца, като не ви се занимава".

училището НЕ Е място да ви се възпитават децата, училището е място за Обучение, родителите не сте си на мястото, хвърляте ги там за отглеждане, никой не ви е длъжен да се занимава с невъзпитаните ви отрочета, ако му кажеш нещо накриво вика майка си и и баща си, заплашват учителите със саморазправа или ги съдят да крива дума или лош поглед, затова се оправяйте сами, навремето учителите бяха с авторитет, сега родителите само търсите права, какви права, когато пращате на училище децата си, които нямат никакво нормално държание и чувство за колектив, агресивни, повредени психически, ужасно е положението!

Търси си друга професия, като тази ти е тежка.

Споко, във Face-a се работи с ентусиазиракни младежи на възрастта на такива побойнички или малко по-големи - студенти, решени да предотвратят такива ексцесии, където редовно се обменя информация, мнения и решения какво да се прави, голяма част от хорета са "внедрени" в проблемни тийнейджърски групички. Става дума за около 400-500 човека, малко е, но е нещо...

Детската градина и училищата са учебно-въдпитателни заведения. Но семейството е първото стъпало на възпитанието. Какво според теб правят в часовете по родинознание, по хуманитарни науки: литература, етика, философия...там са заложени моралните ценности.

Директора може да твърди всичко, ама да им пуснат на всичките по един полеви тест за наркотици от тези, които правят на шофьорите. Веднага ще се разбере друсалки ли са малките пикли и ако са, направо да ги изключват и да ги мятат в някой шивашки цех да видят как се вадят пари за наркотици.

На клипа още се вижда как агресиращото дете е с боядисана коса, стойка ала "мутра от 90-те" и такъв изказ. Не знам за какво разнасят директора на училището и учителите. В подобна институция и възрастта в която се намират децата няма особен ефект от действията нито на учителката, нито на директора, нито дори на педагозите. Тази микро среда в която растат е вече обособена и се води от така наречените "лидери" които поддържат авторитета си чрез физическа сила (видно от клипа, потърпевшото дете седи с ръце в джобовете и търпи, докато "лидера" крещи и атакува физически). Често срещано явление и при маймуните - първични животински инстинкти. При хората се смята че сме еволюирали до степен в която нашият мозък след 7 годишна възраст (от там идва и израза - първите 7 години от възпитанието са най-важни), би трябвало да има селективна способност над тези първични инстинкти и да ги държи под контрол, като някои нагони ги подтиска с цел да не се случват подобни ексцесии, но в случая, най-вероятно семейната среда на атакуващото дете е съставена от родители които в 98% от времето са заети, вероятно то е било свидетел в ранните си години на агресивно поведение на родителите (семейни скандали и дори в някои случаи боеве), съответно подсъзнателно то копира това поведение към физически по-слабите от него индивиди. ТУК НЯМА ВИНА училището ..... или учителският персонал. Това е изцяло вина на родителите и първичното възпитание на детето до този момент......

Вие какво очаквате ?! Мама и тати гледат всяка вечер турски и индийски сериали и техните наследници с тях и после наученото се прилага на практика !

Алоооо не щеме видео,искаме незабавни действтвия на прокуратурата и педагогическият съвет,ТОВА Е НАСИЛИЕ.

Какви действия.... затворихга всички ТВУ