Ева Кралева - жената до застреляния днес сутринта на столичния стадион "Герена" Георги Христов, написа емоционален пост във Фейсбук, с който се прощава с него.

"Любими мой, мое всичко! Господи, дай ми сили да напиша тези редове, благодаря ти, че беше до мен, благодаря ти, че беше моят мъж, благодаря ти, че ме дари с прекрасно дете, благодаря ти за това, че трепереше над нас и ни пазеше от всичко, не знам защо животът те отне от мен от детето ни, дано си на по-хубаво място. Мъж на думата, мъж на честта истински приятел и любим. Обичам те повече от всичко на света моя единствена истинска любов. Сбогом! Почивай в мир!", написа Ева Кралева.

44-годишният Георги Христов, по прякор Тинето бе застрелян тази сутрин на стадион "Георги Аспарухов" в София. Сигналът бе подаден на тел. 112 около 8 часа, а тялото на Тинето е открито от деца, които отивали на тренировка по художествена гимнастика. Мъжът е отивал на фитнес, когато е прострелян в лицето. Пристигналите на място полицаи и спешни медици намерили тялото на 44-годишния Христов с поставена чанта върху главата. Междувременно на малка уличка на около километър от стадиона е открит изгорял автомобил, за който се предполага, че е ползван от хора, които по някакъв начин са свързани с убийството.

От полицията съобщиха, че застреляният е криминално проявен с десетки регистрации за различни престъпления, сред които грабежи и кражби.

Георги Христов е осъждан и за убийство. През 2002 г. при грабеж в Харманли той убива човек и ранява други двама. Тогава Тинето и двама негови другари - Мюмюн Мюмюн - Мечката и Георги Машев ограбват кола на шивашка фирма и задигат 47 хил. лева.

През 2005 г. той е осъден на доживотен затвор без право на замяна. Тогава наказанието е наложено задочно, тъй като след грабежа той се укрива и е обявен за международно издирване от Интерпол.

10 години след извършването на престъплението - през 2012 г., Георги Христов бе арестуван в Испания и предаден на българските власти. През 2014 г. обаче присъдата му бе намалена на 14 г. затвор. След това не е ясно колко време е прекарал в затвора и кога е освободен.