44-годишният Георги Христов, по прякор Тинето, е мъжът, който тази сутрин бе застрелян на стадион "Георги Аспарухов" в София, съобщи bTV.

Сигналът за стрелбата бе подаден на тел. 112 около 8 часа, а тялото на Тинето е открито от деца, които отивали на тренировка по художествена гимнастика. Мъжът е отивал на фитнес, когато е прострелян в лицето. Пристигналите на място полицаи и спешни медици намерили тялото на 44-годишния Христов с поставена чанта върху главата.

От полицията съобщиха, че застреляният е криминално проявен с десетки регистрации за различни престъпления, сред които грабежи и кражби. 

Георги Христов обаче е и осъждан за убийство. През 2002 г. при грабеж в Харманли той убива човек и ранява други двама. През 2005 г. Тинето е осъден на доживотен затвор без право на замяна. Тогава наказанието е наложено задочно, тъй като след грабежа той се укрива и е обявен за международно издирване от Интерпол.

10 години след извършването на престъплението - през 2012 г., Георги Христов бе арестуван в Испания и предаден на българските власти. През 2014 г. обаче присъдата му бе намалена на 14 г. затвор. След това не е ясно колко време е прекарал в затвора и кога е освободен.

На мястото на убийството тече оглед от разследващите, присъства и цялото ръководство на СДВР. От столичната полиция съобщиха, че след като приключат следствените действия, ще има повече информация.

Междувременно на малка уличка на около километър от стадиона е открит изгорял автомобил, за който се предполага, че е ползван от хора, които по някакъв начин са свързани с убийството.