Мъж на видима възраст около 40 години е намерен прострелян на стадион "Герена", съобщиха официално от МВР.

Вижте снимки

Сигналът в полицията е подаден около 8 часа сутринта. Тялото е било открито в сектор А на стадиона. Убитият е имал в себе си документи и мобилен телефон.

По информация на националното радио жертвата е 44-годишният Георги Христов. Той е криминално проявен с десетки регистрации за различни престъпления, сред които грабежи и кражби. Има и присъди, съобщават източници от полицията. Близките му са уведомени за смъртта му.

Около трупа, който е намерен от деца, които са тренирали художествена гимнастика, не е открито оръжие и към момента основната версия, по която работят разследващите, е убийство. 

Снимка: Bulphoto

Все още не е ясно как мъжът е влязъл на стадиона, нито какво точно се е случило. Свидетели разказват, че са чули няколко изстрела. Известно е, че убитият е живеел в района на стадиона.

Районът е отцепен. На място е цялото ръководство на СДВР. Води се разследване.

По непотвърдена информация мъжът е бил прострелян в лицето. Бил е с качулка, а върху лицето му е била поставена чанта, съобщи Darik News. 

Малко след покушението в района е открит опожарен автомобил, за който се предполага, че е ползван от хора, които по някакъв начин са свързани с убийството.

Снимка: bTV Media Group