Горски служител от Севлиево е с тежки наранявания, след нападение и побой по време на проверка. Той и колегата му спрели два камиона с дървесина на местна фирма и установили, че се движат с неправомерно издадени превозни билети. По думите им - това провокирало агресията от страна на собственика на фирмата, предаде БНТ.

Нападението се случило в центъра на севлиевското село Стоките. Атанас Йотов и негов колега спрели по сигнал камиона, натоварен с дървесина. Минути след това получили нов сигнал за втори камион на фирмата, тръгнал по същия маршрут. На място пристигнали собственикът на фирмата и неговата съпруга. Жената дръпнала от ръцете на проверяващия неправомерно издадения превозен билет и го скъсала, а мъжът й нападнал горския.

"Първите му удари бяха в областта на устните и ляво око. Вече след като освободих ръцете си, започвам да опитвам да се пазя, но ударите не спираха. Много силна агресия, даже на няколко пъти го отблъсквам, той пак атакуваше. Изрично ме предупреди, че ако подам жалба, че ще ме открие вкъщи, ще ми счупи краката, ще ми отнеме живота", разказа инж. Атанас Йотов - началникк ГСУ при ДЛС "Росица" в Севлиево.

След подадени два сигнала на тел. 112 на място пристигнал екип на полицията, а пострадалият служител е настанен в болницата с множество наранявания по лицето и главата.

"Всяка година имаме по два, три, пет случая, включително с оръжие, много пъти незаконно. На практика при всяка една проверка, която правим на подобни камиони", казва още Йотов.

Снимка: Скрийншот от БНТ

По случая е образувано досъдебно производство. А горските служители настояват за по-строг контрол и гарантиране на сигурността им по време на работа.