Софийската градска прокуратура предяви обвинения на бившата съпруга на следователя Петър Петров  - Любена Павлова. Тя дойде заедно с адвоката си, а след минути излезе с повдигнати обвинения.

Пред журналисти Любена Павлова потвърди, че са ѝ повдигнали обвинение, но не каза за какво и отговори "за пълни глупости, които не са се случили". По думите ѝ пред журналисти, тя "не познава нито Петьо Петров, нито Пепи Еврото".

Вижте снимки >>

При предишното ѝ призоваване за предявяване на обвинението Павлова не се яви и представи медицински лист, че е в болница.  

Преди време тя даде няколко ключови интервюта, в които твърдеше за корупция в съдебната власт.

На 15 август от прокуратурата съобщиха, че са привлечени в качеството на обвиняеми Павлова, Петър Петров и прокурора Дилян Деянов. Обвинението на Павлова и Петров е за това, че в съучастие и с цел да набавят за себе си имотна облага са укрили чужди златни монети, за които знаели, че са придобити от другиго чрез престъпление.  То е извършено от прокурора по "Осемте джуджета", който не ги е върнал на истинския им притежател - бившият собственик на асансьорния завод "Изамет" Илия Златанов.

За въпросните монети спорят баща и син - Илия и Явор Златанови. Скандалът "Осемте джуджета" гръмна, след като Илия Златанов разкри, че Пепи Еврото искал да вземе асансьорния му бизнес, а магистрати му помагали. Явор Златанов пък твърди, че монетите са иззети от неговите сейфове. Те са на стойност близо 4 млн. лева.