Полицай от Монтана е ранен и е настанен за лечение в болница, а четирима души са арестувани след саморазправа между две ромски фамилии в квартал "Кошарник" в Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Пострадалият служител на реда бил част от патрул на охранителна полиция и заедно с колегата си пръв се отзовал на сигнала за масово сбиване в квартала към 22,10 часа снощи, 19 февруари. При пристигането на полицаите участниците в сбиването хвърляли бетонни парчета, дървени предмети и тухли едни срещу други и оказали съпротива на униформените полицаи при опита им да възстановят обществения ред.

Единият от бил ударен зад дясното ухо и получил комоцио, като веднага е бил откаран от колегите си в болница и е оставен за лечение. Саморазправата е спряна от полицията, а четирима от участниците в нея са арестувани. По случая са образувани две досъдебни производства по членове 131 и 325 от Наказателния кодекс. 

От Областната дирекция на в Монтана казват пред БТА, че подобни саморазправи в квартала е имало няколко пъти, макар и по-малки. На 9 август миналата година е имало обаче тежка саморазправа в ромския квартал на Лом "Стадиона", при която в дома си беше убит мъж на 49 години, припомниха от полицейската дирекция в Монтана.