От ОД МВР Бургас съобщиха, че около 14.00 ч. вчера в Районно управление "Полиция" - Средец е получено съобщение за извършвана кражба на ел. кабел, чрез изкопаване, осъществявана на ул. "Странджа" в града.

На място са изпратени два полицейски автомобила с осем служители, които преустановяват дейността по изкопаването – мъжете, оборудвани с кирки и лопати се оттеглили на около 30 метра от мястото, като около тях започнали да прииждат и други лица от близката махала. Събрала се компактна маса, която се противопоставила на полицейските разпореждания и това наложило искането на допълнителна помощ.

Отзовали са се общо пет полицейски автомобила с 18 служители от Четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас и звено "Специализирани полицейски сили" към ОДМВР - Бургас. Тълпата е изтласкана и разпръсната, но мъжете започнали да хвърлят камъни по служителите и автомобилите, в резултат на което един от служебните автомобили "Опел Астра" е със счупено задно стъкло и побитост на предния капак. Наранен е един полицейски служител, който получил разкъсна рана на бедрото на левия крак, вследствие на удар с паве.

Обстановката е овладяна и се извършва допълнителна дейност по установяване на извършителите на престъпленията. По случая са образувани три досъдебни производства за увреждане и кражба на ел. кабели, за увреждане на служебен автомобил на МВР и за нанесена телесна повреда на полицейски служител. Работата по случая продължава.