64-годишният Петър Маринов е обикалял три дни около заведението на Петолъчката, в което е работила 44-годишната му бивша приятелка Радост Куртева, преди да нахлуе въоръжен вътре и да я простреля в главата. Това разказаха колегите на жената, която се бори за живота си в сливенската болница.

"И през деня, и нощем той обикаляше с колата си, но щом видеше, че Радост не е на работа зад щанда, обръщаше и си отиваше", споделиха пред "24 часа" служителите в заведението.

Трагедията се разигра на 12 май около 9.40 ч. Маринов прострелял Радост няколко пъти в главата, след това се качил на колата си и се върнал в Трапоклово. Там влязъл в двора на съседа си Любен Димов и го прострелял с няколко куршума в главата и тялото. След това стрелецът се прибрал в своя имот и на двора се самоубил със същата пушка.

Колежката на Радост - Илиана Стоянова, която е станала пряк свидетел на стрелбата, разказва, че 44-годишната жена е била под постоянен физически и психически тормоз, докато е живяла с Петър, предаде bTV. 

Двамата се събрали преди две години, след като загубили предишните си партньори. Имат по две деца. Според Стоянова, Радост живеела с постоянни заплахи за живота си. Според кмета на селото никой в Трапоклово не подозирал какво се случва зад стените на дома им. До трагичната развръзка всички ги приемали като семейство за пример.

Системният тормоз обаче принудил след Великден Радост да се изнесе в дома на родителите си в близкия град Стралджа. Тогава заплахите ескалирали, а поведението на Петър станало опасно, разказва още Илиана Стоянова.

На 6 май двете жени били на работа, когато Петър Маринов дошъл в крайпътното заведение. Бил агресивен и имал нож в колата си. Искал обяснение защо Радост не му вдига телефона. Същата вечер мъжът отишъл и в дома на родителите й с ловна пушка в колата. Изплашена, 44-годишната жена се обадила на тел. 112, но когато полицаите пристигнали, Петър вече си бил отишъл.

Въпреки заплахите, Радост не подала жалба срещу Петър, защото се страхувала, че това ще го озлоби повече. Не послушала и близките си, които настоявали да отиде в полицията.

Лекарите в болницата в Сливен продължават да се борят за живота на простреляните Радост и Любен. Те претърпяха спешни операции и са в кома и на командно дишане в реанимацията. Според реаниматорите, състоянието им е критично и прогнози не могат да бъдат направени.