64-годишният Петър Маринов от сливенското село Трапоклово е прострелял 44-годишната Радост Куртева, с която доскоро живеел на семейни начала, защото го оставила и се прибрала в родния си град. Съседът му - 58-годишният Любен Димов пък станал жертва на дългогодишна омраза и вражда. Това съобщиха на пресконференция окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Величков.

Тази сутрин около 9.40 ч. Маринов нахлул в заведение на Петолъчката, в което работела бившата му приятелка. 64-годишният мъж бил въоръжен със законната си ловна пушка. Той прострелял Радост няколко пъти в главата, след това се качил на колата си и се върнал в Трапоклово. Там влязъл в двора на съседа си Любен Димов и го прострелял с няколко куршума в главата и тялото. След това стрелецът се прибрал в своя имот и на двора се самоубил със същата пушка. 

44-годишната жена и 58-годишният мъж са транспортирани в изключително тежко състояние в МБАЛ-Сливен, където веднага са оперирани. Лекарите обаче не дават никаква гаранция за живота им.

В Окръжната прокуратура в Сливен са образувани три досъдебни производства - две от тях за двата опита за убийство и едното за самоубийството на извършителя, уточни прокурор Стефанов.

И той, и комисар Величков са категорични, че между Радост и Любен няма никаква връзка - най-малко любовна.

64-годишният Петър Маринов е вдовец. Той и Радост заживяли заедно преди около 2 години. През последните месеци обаче отношенията между двамата силно се влошили и след Великден, 20 години по-младата жена се прибрала в родния си град Стралджа.

На Гергьовден около 20 часа Радост подала сигнал в полицията в градчето, че бившият й приятел е пристигнал в Стралджа и я притеснява. Пристигналите на място полицаи обаче не го открили, а жената не подала писмена жалба срещу него.

Стрелбата по съседа Любен Димов пък била най-вероятно заради влошени преди години отношения. Двамата мъже се мразели открито.

Петър Маринов работел като шофьор във "Винпром Карнобат". Пушката му е законнопритежавана, но не бил ходил на лов от години, тъй като нямал време.