Синът на дупничанина Васил Капланов-Никола е арестуван за втори път в Дупница, този път за закана с убийство към шефа на мотоклуб "Неразделни братя" Димитър Недев, съобщиха "Струма" и "24 часа".

Бащата е последният човек, в чийто джип се качва безследно изчезналият Янек Миланов на 31 юли м.г. Между двамата имала стара вражда, но Капланов твърди, че не знае къде е 43-годишният му съгражданин. Въпреки десетките мащабни акции за издирването на Янек, той не е намерен. Васил Капланов бе обвинен в незаконно държане на боеприпаси и закана с убийство към Недев, който писал коментар в социалните мрежи по повод изчезването на Янек.

"Заплаши ме с убийство, а сега и синът му също. От август м.г. съм обект на непрестанен тормоз от страна на бащата и сина. Обиждат грозно жена ми е детето, сипят закани. Пускал съм няколко жалби. Днес Никола ме видя на площада и ми каза, че ще ме убие. Застана срещу мен и започна да клати заплашително глава. Отидох в полицията и подадох нова жалба, а униформените го задържаха. Когато ме видя в коридора на районното, през решетките отново ми се закани", разказа пред "24 часа" Димитър Недев.

Предложили му охрана на семейството, но той отказал, защото работи като шофьор на товарен автомобил и не вижда как би могъл да пътува непрекъснато и до него да има охрана.

"В Дупница не излизаме почти никъде, особено пък вечер. Страхувам се за живота на децата и жена ми. Нося си законно оръжие", допълни Недев.

Каланов-старши е под домашен арест и би трябвало да си стои вкъщи с електронна гривна. Делото срещу него за закана с убийство към Недев е прехвърлено в съда в Несебър, защото когато получил заплахите е бил на почивка в Слънчев бряг със семейството си.

Синът Никола Капланов има обвинение за увреждане на колата на Янек Миланов и бе в ареста за кратко, но бе освободен. Сега отново е зад решетките