Ремонти по луксозните домове на телефонни измамници са извършвали обвинените за двойно убийство Пламен Шляпашки и Георги Начев. Те са били майстори в жилище на един от задържаните телефонни измамници при акцията във Ветово. Въпросното муле на ало терористите е имало близки отношения с един от двамата обвинени за разчленените трупове на семейство Атанасови, открити край Негован, съобщи в ефира на bTV началникът на сектор "Измами" към ГД "Национална полиция" гл. инспектор Златка Падинкова.

Веднага след като бандата от Ветово е разбита, лъсват отношенията на един от задържаните с ало терористите. Те са комуникирали не само по бизнес, но и на конспиративно ниво, като майсторът е помагал на мулето да пренесе пари от престъпна дейност в Румъния. Затова и в момента разследващите установяват дали мулето е било наясно с пъкления план на Шляпашки и Начев да ликвидират Йордан и Марияна Атанасови. 

Двойката пенсионери бяха разстреляни в дома си в София и след това разчленени. Труповете им бяха натикани в бидони, а част от останките - разхвърляни край язовира в Негован. Причината за двойното убийство са намеренията на Начев и Шляпашки да присвоят пари на семейството от продажба на имот. Двамата майстори и преди са ремонтирали жилища на семейство Атанасови, като полицията проверява дали не са замесени и в други престъпления. 

Мъжете са криминално проявени. Съдът отказа да ги пусне под домашен арест, защото може да се укрият. Начев и Шляпашки си прехвърля вината за двойното убийство.