Грижеше се за семейството си. Само той работеше. Разчитахме на него. Просто съм потресена. Това каза жената на единия от обвинените в двойното убийство край Негован Пламен Шляпашки пред Bulgaria On Air.

Пламен е баща на две деца и е живеел със семейството си в столичния квартал "Дружба". Според жена му е изхранвал изцяло семейството от работата си в Техническия университет.

От думите ѝ става ясно, че не е знаела за неговите планове, а за случилото се е разбрала вчера в 11 часа.

"Той нищо повече не ми каза", допълни тя.

На въпрос на bTV  дали е знаела, че съпругът й има пистолет, тя отговори отрицателно и отбеляза, че дори не е допускала това.

Според справките на полицията Пламен Шляпашки е осъждан. Съпругата му поясни, че преди 4 години е имал куче, което го ухапало и той застрелял кучето.

По думите на жената, през последните два месеца Пламен се държал нормално, грижил се за децата и работел. Съпругата му посочи, че самата тя не работи, а гледа сина си, защото е с проблем. Жената каза, че е потресена, защото никога не е допускала, че той може да извърши убийство и да бъде обвинен.

"Потресена съм, аз и дъщеря ми", каза съпругата на Пламен Шляпашки. "За мен това не е нормално, аз от него не съм го очаквала", каза още тя.

Жената твърди още, че не познава Георги Начев - другият обвинен за убийството.

"Синът ми гледа новини и реве постоянно", каза още жената пред bTV.

По данни на прокуратурата първо е станало ясно кои са двамата похитители, а чак след това се е стигнало до имената на жертвите, чиито тела бяха открити преди 11 дни, разчленени в бидони в язовира край Негован.

Полицаите стигат до магазина за пластмаса и строителни материали още преди седмица. Там ги праща следа от експертизите на бидоните. Камерите за видеонаблюдение в търговския обект пък им показват лицата - издирват се двама мъже, самоличността им вече не е тайна. Часове по-късно заподозрените са под контрола на МВР.

И така цяла седмица полицаите наблюдават неколкократното им връщане на мястото на убийството. Без нито веднъж двамата да влязат в апартамента.

"Първо стигнахме до извършителите, после до жертвите. За това време, докато ги наблюдавахме, аз съм изумен как си хапват все едно нищо", каза на брифинг вчера министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Изстрели с пистолет със заглушител слагат край на живота на възрастната двойка. Телата са разчленени, натоварени в бидони и изхвърлени край водоема в Негован. А убийците се връщат на местопрестъплението - за да чистят.

"Използвали са различни препарати белина, работено е сериозно, но не са изчистили всичко", поясни зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Мъжете са арестувани в село в софийска област. Часове по-късно правят самопризнания. Единият застрелял хората, другият ги разчленил. Водят полицаите и в помещение в Техническия университет в София. Там е скрито оръжието, с което е стреляно, казват разследващите.