Апелативният съд на София остави за постоянно в ареста Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, обвинени за двойното убийство на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, извършено миналия месец в София.

Останки от телата на жертвите бяха открити край софийското село Негован през август.

Шляпашки и Нанчев са обвинени в предумишлено убийство с користна цел.

Пред съда на втора инстанция те казаха отново, че съжаляват. Не отговориха на въпроси на журналисти. Служебният адвокат Анна Василиева посочи, че по закон е трябвало да обжалва задържането под стража на двамата:

"Това е предвидено в закона и ние като защитници, служебни, на обвиняемите сме длъжни да спазваме законовата процедура и сме тук, за да гарантираме законността на решенията на съда. Въобще не се коментират доказателствата на този етап. Коментира се единствено законността на решението на първоинстанционния съд".

Шляпашки и Нанчев са дали подробни обяснения как са убили, разчленили и изхвърлили труповете на Йордан и Марияна Атанасови.  Единствената разлика в обясненията им е за това кой е инициаторът на идеята за убийството.  Шляпашки казал, че е Нанчев, а Нанчев твърди, че е Шляпашки, предаде "24 часа".

Според определението на съда, двамата няма как да бъдат пуснати под домашен арест, защото могат да се укрият. Отчетена беше и високата степен на обществена опасност на извършеното престъпление, за което се предвиждат от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда.