Скандален клип с млад шофьор, който "лети" по улиците на Враца с над 200 километра в час за пореден път разбуни духовете в социалните мрежи. 20-годишният младеж развива скоростта с лек автомобил "Ауди" по бул. "Втори юни".

Клипчето е качено като стори в Инстаграм от самия шофьор - Милен Костадинов. Така го установява и полицията, но се оказва, че младежът няма как да бъде наказан за тежкото нарушение. 

"Съставихме му протокол да спазва Закона за движение по пътищата и да не застрашава другите участници в движението. Глоба няма как да се наложи, тъй като скоростта няма как да се засече с техническо средство", коментира пред bTV Николай Стефанов от "Пътна полиция" във Враца.

Ако нарушението бе заснето от органите на реда, глабата е щяла да бъде около 2000 лева, като ще последва и отнемане на книжката, уточни той.

Младежът казал, че съжалява за извършеното и обяснил, че това е било моментно негово настроение, добави Стефанов.

20-годишният има и други нарушения за превишена скорост, като една от глобите е за 1100 лева за това, че е карал със 193 км в час - над два пъти над допустимата скорост на първокласен път.