Стрелба и заложници в ромската махала на благоевградското село Вълково днес следобед. Ранен е един човек, който е прострелян и е транспортиран към болницата в Сандански. Две жени бляха взети за заложници, полицията бе отцепила района, а часове по-късно от София дойдоха 10 буса със спецчасти. Самият Цветелин предаваше случващото се на живо във Фейсбук.

Ето и хронологията на случая:

По информация на NOVA става въпрос за семейна свада. Мъж на име Цветелин отишъл в дома на бившата си съпруга, за да изяснят отношенията си. Впоследствие прострелва баща ѝ и взима нея и майка ѝ за заложници. Мъжът е въоръжен, допълва телевизията.

Снимка: БНТ

Тъстът е прострелян в ръката, допълва "24 часа". Двамата мъже имали конфликт от години. Той не затихнал дори и след като стрелецът се разделил с дъщерята на жертвата си. Днес следобед изоставеният мъж, който е от Лом, пристигнал такси пред къщата на бившата си половинка. След поредната разправия, ядосан, извадил незаконен пистолет и прострелял опонента си в ръката. След това се барикадирал в къщата заедно с бившата си приятелка, за да я принуди да влезе в жилището. Цветелин я заплашил с незаконния пистолет. Двамата нямат деца, но жената има няколко от друг мъж и те са при него.

Ломчанинът държа като заложници бившата си половинка и майка й на таванския етаж. 

"За последно предупреждавам, не се доближавайте до кащтата подготвен сам за много хора неискам да наранявам невидни но ако се наложи нямам избор радвайте се на семеиствата си и Неси навичаите проблеми просто щте разберете какво сее случило", написал преди обед в профила си във фейсбук /правописът е запазен в оригинал/.

"Одброяват се часовете до смарта на тези две чуми заклевам се в гроба на бащтами щте ги измачвам до последна капка и щте разберете какво направиха", е следващият му пост. В друг пък предупреждава хората в село Вълково да си стоят по къщите.

Още вчера той е пуснал пост: "Здр на всички от валково искам да ви кажа че когато чуете викове от кащтата на Анушка недей приближавайте защото рискувате живота си който жали семеиство си нека си седи отстрани и да си гледа сеир без да се прави на маж спасител защто щте баде тялото му праснато на парченца.

Хора четете внимателно и несе изказвате неподготвено казвам ви щте сам воражен до заби неискам да пострадат невидни хора аз моя живот щте го сасипя Неси сасипваите вашия а се радвайте на семействата си", е написал още той.

Снимка: БТА

В къщата живеят и двамата братя на любимата на ломчанина. Единият има две деца, но за късмет те са били на училище по време на заложническата криза и стрелбата и сега са при роднини.

Преди време майката е подавала сигнали, че бившият на дъщеря й я заплашва.

Сигналът е получен в 17:25 ч. На място отидоха полицаи и психолози, които се опитваха да го убедят да се предаде. 

Снимка: БТА

Специализирана техника от отряда за борба с тероризма също се насочи към село Вълково. Според източници на БНТ натам пътува и главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

Хората в селото са изплашени и не могат да се приберат в домовете си. 

Отцепена е цялата улица в санданското село Вълково, допълни часове по-късно БТА. Всички живеещи на улицата са били изведени от домовете си, а улицата - затворена. В онзи момент мъжът държеше две жени. Къщата се намира в ромската махала в с. Вълково и бе обградена от полиция.

Снимка: БТА

Допълнителни екипи на МВР от Специализирания отряд за борба с тероризма пристигнаха към 21 ч. на улицата пред къщата в санданското село Вълково. Около десет микробуса със специални екипи бяха на мястото, където от няколко часа ломчанинът се е барикадирал.

Около час по-късно той бе изведен.

Очаква се изявление на главния секретар на МВР Живко Коцев. 

 

Снимка: БТА

Минути след като рецидивистът беше отведен извън махалата, той беше върнат отново в автомобила, по неофициална информация, за да покаже къде евентуално е държал и други взривни материали, по информация на БНР - тротил.

На мястото е и автомобил на криминалистичната лаборатория, да извърши разследване на място и изземе оръжията.

Младата жена и нейната майка са невредими. 

Мъжът, който по-рано беше прострелян, е на 70 години и е транспортиран за лечение в София, в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов". Пострадалият е с опасност за живота, тъй като единият куршум е попаднал в белия му дроб.

 "Той е криминалнопроявен, лежал е в психиатрия и е много опасен. Сам е подал сигнал до МВР и докато говори по телефона е стрелял по 70-годишен мъж. Неутрализиран е благодарение на дълги и интензивни преговори с наши служители. Жените са в добро състояние, живи и здрави", каза главният секретар на МВР Живко Коцев, който бе на място в с. Вълково.

"Бил е въоръжен с револвер и пистолет, които са незаконни и сега ще проверяваме как се е сдобил с тях. Образувано е досъдебно производство за опит за убийство", допълни Коцев. Обеща, че ще се направи проверка дали срещу Цветан е имало официално подадени жалби преди време в полицията. 

 

 ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК>>