Майката на убитата брокерка Теодора Бахлова смята, че обвиненият за престъплението Станимир Рагевски е ликвидирал дъщеря й, за да не върне 3 апартамента срещу взет заем за дострояване на жилищна кооперация в курортното селище Лозенец. Това обяви 84-годишната жена пред екип на бургаския сайт "Флагман".

"Тя им даде пари на заем, за да довърпат сградата. Този заем стана причина да я убият. Те казаха, че ще й дадат три апартамента в Лозенец, когато ги построят. От даването на заем и построяването до ден днешен парите не са върнати", свидетелства Стоянка Бахлова.

Въпреки, че дъщеря й е известна като една от най-успелите брокерки на недвижимости в региона, възрастната жена е докарана до краен недоимък и безизходица, поради което се е принудила да търси помощ в социалния дом. В момента тя е настанена в Дома за стари хора "Бяла лястовица" в град Средец.

"В нищо не вярвам сега. В правосъдие не вярвам. Искам да го чуе вътрешният министър Бойко Рашков. Ръцете ми вече треперят и не мога да напиша писмо. Пратете му този разговор", добавя жената.

Случаят стана известен след откриването на две разчленени тела в края на август тази година. Първото - на 28-годишния Юмер Мехмед, а второто - на 47-годишната Теодора Бахлова. Юмер бе в неизвестност от 4 август, а Бахлова от 29 октомври миналата година.

Днес стана ясно, че срещу обвинения за убийствата и разчленяването на жертвите Станикир Рагевски е образувано още едно дело. То е за вещно укривателство и документни престъпления, съобщиха от пресцентъра на Районния съд в Бургас. Става въпрос за укриване на лек автомобил "Нисан" и автомобил марка "Инфинити", собственост на застрахователното дружество "Армеец" АД - София. Автомобилите са на обща стойност 92 000 лева. Рагевски е обвиняем и за това, че в сектор "Пътна полиция" - Бургас, съзнателно предоставил неистински документи, на които е предаден вид, че са издадени от Шведските компетентни органи за лекия автомобил "Нисан". Освен това предоставил фалшиви договори за покупко - продажба на колите "Нисан" и "Инфинити" с цел регистриране на моторните превозни средства. Съдът е насрочил разпоредително заседание по делото на 18 октомври.