Специализиран екип от Базовата научно-техническа лаборатория (БНТЛ) към Областната дирекция на МВР в Бургас откри нови останки от тялото на убитата брокерка Теодора Бахлова, съобщи местният сайт "Флагман".

47-годишната жена бе в неизвестност от 29 октомври миналата година, когато излязла от дома си на улица "Оборище" 38 в Бургас. На 25 август тази година останки от тялото й бяха намерени заровени в Парцел 12 в бургаските гробища. Според разследващите, престъплението вероятно е извършено в деня на изчезването ѝ.

Тялото на Бахлова е престояло повече от три месеца в бидон със силна киселина в частно жилище, после бидонът е бил преместен в търговски обект. След това задържаният за убийството й местен бизнесмен Станимир Рагевски предприел действия да прикрие престъплението си.

Рагевски е обвинен и в друго убийство - на 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед. Младият мъж е бил застрелян в апартамент, а след това тялото му разчленено. Части от тялото му бяха открити на 11 август в тресавище близо до езерото "Вая" в Бургас. 

Останките от разчленените тела на брокерката и младия строител бяха открити по свидетелски показания на Диян Дичев, приятел на Рагевски. Той е обвинен в укривателство.

Именно в градинката пред жилищния блок, в който живее Дичев - на бургаската улица "Шейново", днес криминалистите отвориха две шахти. Екипът на Базовата научно-техническа лаборатория бе придружаван от два автомобила на ВиК Бургас - единият за изпомпване на фекални води, а другият - снабден с мобилна камера и дюза. Целта беше да се прегледат каналите на дъждовната и отходна вода.

След близо 4 часа работа полицаите успяха да се сдобият с няколко кости, за които се предполага, че са от липсващите до този момент долни крайници на 47-годишната брокерка на недвижими имоти.

По неофициална информация, криминалистите са открили преди дни и зъб, както и малка частица от челюстта на Теодора Бахлова. Все още обаче със сигурност липсва черепът й. 

До този момент Деян Дичев е казал пред разследващите, че изстрелът от пистолета в главата на брокерката е произведен именно от съучастника му - бизнесмена Станимир Рагевски.

Пистолетът, с който са извършени и двете убийства - на Теодора и Юмер, е открит зазидан в стената на винарната на Дичев. Оръжието обаче е със заличени номера и липсват отпечатъци на Рагевски. 

Разследването по случая продължава.