Масово сбиване е станало между 2 групи граждани, които са били в 2 съседни заведения в казанлъшкия квартал "Кармен", съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Инцидентът е възникнал малко след полунощ, като на място са изпратени сили на Районното управление в Казанлък и Областната дирекция на МВР в Стара Загора. По данни на местната медия PressTV в мелето са участвали близо 200 души. Сред участниците е имало и въоръжени с ножове.

На място са изпратени сили на РПУ Казанлък и ОДМВР Стара Загора. При опита на полицията да потуши напрежението, срещу униформените са полетели дървета и камъни, затова и се наложило намесата на жандармерията.

Оказана е медицинска помощ на трима пострадали с повърхностни наранявания. Те са били прегледани и освободени. Според местните медии има две хоспитализирани жени.

След сбиването има нанесени материални щети. По случая са задържани трима души.

Тази сутрин в 6:30 часа е разпоредена специализирана полицейска операция, по време на която се извършват проверки на лица, адреси и превозни средства.

Няма пострадали униформени.

Все още не са напълно изяснени причините за масовото сбиване. Според очевидци, цитирани от PressTV,  жител на квартала отишъл по малка нужда зад бус на друг човек, което провокирало боя. 

В момента около квартал Кармен има жандармерия и засилено полицейско присъствие. Органите на МВР продължават издирването на мъжете, предизвикали конфликта.