Полицай пострада при опит да спре масов бой в квартал "Раковица" в Берковица снощи. По същото време трима души пострадаха при меле между фамилии и в Казанлък. Двата екшъна са се разиграли миналата нощ.

Към 22:40 часа снощи полицейски патрул се отзовал на сигнал за побой над непълнолетен в квартал "Раковци" в Берковица, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Монтана. Изпратените на място полицаи установили пострадалото момче, на 15 г. и баща му, на 34 г. При изясняване на обстоятелствата по подаване на сигнала към бащата и сина се приближил 32-годишен местен жител, който ударил бащата. Между двамата започнала саморазправа, в която се включили и членове на техните семейства. Причина за възникналия бой е, че 15-годишното момче имало връзка с момиче от другата фамилия.

Докато се опитвал да спре масовия бой, единият от полицаите е ударен в глезена на десния му крак от бетонно парче, хвърлено от 32-годишна жена от квартала.

Пострадалият е прегледан в спешния център на болницата в Берковица. При потушаването на конфликта в квартала са участвали служители на Районните управления в Берковица и Монтана и сектор "Специални тактически действия" при ОДМВР - Монтана.

С полицейска заповед в ареста на РУ Берковица за 24 часа са задържани 32-годишната жена и още трима жители на квартала, участници в побоя. По случая са образувани досъдебни производства.

Ден преди инцидента 12-годишен жител на същия квартал в Берковица бе бит от 14-годишен съкварталец. В следствие на това по-малкото момче е настанено за лечение в болница в Монтана със счупен зъб и съмнение за спукана скула.

Неспокойна нощ и за полицията имаше и в Казанлък. Трима души са пострадали при сбиване на улица в града, оказана им е медицинска помощ, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Сигнал за инцидента е получен снощи в 22:25 часа, а на място са изпратени два екипа на местното Районно управление. По първоначална информация е възникнал скандал, който прераснал в сбиване на група лица. Работата по случая продължава. Материалите предстои да бъдат докладвани на прокуратурата.

По случая за срок до 24 часа са задържани 29-годишен мъж и 35-годишна жена.

Това също не е първото масово сбиване в града. През март на паркинга на Кооперативния пазар в Казанлък възникна масово сбиване между два рода от павелбанските села Тъжа и Манолово, при което един човек загина. От Областната дирекция на МВР в Стара Загора бяха набелязани конкретни мерки за подобряване на сигурността в региона.