Писмо-изповед вероятно е изпратил издирвания полицай Веселин Димитров, заподозрян за взрива на блок във Варна. То е адресирано до редакцията на местния сайт varna24.bg. В него Веселин разказва за лошите отношения с бившата си приятелка преди да се стигне до трагедията.

Припомняме, че в нощта срещу понеделник експлозия в жилищна кооперация във Варна уби двама души и вкара две жени и три деца в болница. Само единият от двата трупа е разпознат. Предполага се, че останките от втория, открити във входа, може да са именно на заподозрения Веселин. 

В писмото си бившият полицай, отстранен от длъжност заради корупция, споделя, че хванал бившата си в изневяра. Твърди, че тя имала афера със съсед, докато той работил в Украйна. Веселин обвинява бившата си и в кражба. Задигнала му дебитна карта и изтеглила рента от негови земи, след което изчезнала. 

Съседи от блока разказаха след инцидента, че през декември Веселин е получил ограничителна заповед заради бившата си заради домашно насилие. Тя поискала да се разделят, но той продължил да я заплашва и тормози по телефона.

Последно е чут да й крещи: "Това не е краят!"

В нощта преди инцидента е забелязан да изнася багажа си от кооперацията.  

Според полицията последващите действия на мъжа водят до едно заключение - отмъщение от ревност.