Жена е загинала при взрив в жилищен блок във Варна тази нощ, съобщиха на извънреден брифинг от полицията и прокуратурата, след като спасителните екипи от пожарникари са достигнали до трупа. По първоначална информация жената е на 53 години и е живеела в жилище, което се намира точно до апартамента, в който е станал взривът.

Издирва се неговият собственик - 66-годишния бивш полицай Веселин Димитров, за когото има подозрения, че умишлено е предизвикал eксплозията, след като наскоро жена му го напуснала след чести конфликти. Има съмнения, че той е държал взривни вещества, а снощи е забелязан да изнася багажа си. Причината била, че от няколко дни имал ограничителна заповед и трябвало да го напусне, след като половинката му подала сигнал за тормоз срещу нея и сина й. Преди години Димитров бил военен, а след това работил в полицията, откъдето обаче още през 90-те години бил уволнен дисциплинарно заради корупция. Полицаи търсят и жената, за да я разпитат.

Още снимки вижте тук >>>

Общо 18 души, евакуирани от блока, са преминали през болнични заведения, 7 от тях - три деца и четирима възрастни, остават в токсикология с обгазявания.

Щетите по жилищния блок в квартал "Владислав Варненчик" са големи - счупени са много прозорци, а някои от жилищата в момента са негодни за обитаване. Кметът Иван Портних обаче заяви, че общината ще осигури подслон на всички, които се нуждаят.

Видеото в новината е на агенция Булфото