Мащабна спецакция се провежда в София. Според предварителните данни по разпореждане на Софийската градска прокуратура са извършени процесуални действия срещу две лица - известни бизнесмени.

По неофициална информация единият бизнесмен е бившият следовател Петьо Петров, познат покрай случая "Осемте джуджета" и известен като Пепи Еврото, а другият - Размиг Чакърян, свързван с войната срещу убития в ЮАР Красимир Каменов - Къро.

От СГП и МВР засега отказват коментар, но от вътрешното министерство потвърдиха, че са провели снощи операция на няколко адреса, като до този момент няма данни за задържани.

"Под надзора на Районна прокуратура - София, изпълнявайки тяхното постановление, бяха извършени процесуално-следствени действия на няколко адреса. Няма да коментирам относно самите процесуално-следствени действия, нито лицата, спрямо които са извършени те", каза главният секретар на МВР Петър Тодоров пред журналисти.

Според запознати атакуван е офисът на Петьо Петров - Пепи Еврото, предаде БНТ като се позова на свои източници. Късно снощи екипи на ГДБОП, СДВР и районната прокуратура са влезли в известен столичен ресторант на бул. "Черни връх", намиращ се до офиса. Пред заведението в кв. "Драгалевци" има засилено полицейско присъствие и днес. Управителят на заведението потвърди, за акцията, но посочи, че в ресторанта му не е влизала полиция. Според запознати Пепи Еврото е избягал от мястото, като под ресторанта са открити множество подземни изходи - входове и изходи, включително и за коли.

ГДБОП и прокуратурата са влезли и в къщата на Размиг Чакърян-Ами, твърдят запознати. Екипите работели по разпространени от Антикорупционнния фонд снимки от ресторант "Осемте джуджета " в София.