"Българин да бъде голям в дрогата? Българите могат да бъдат само слуги на някой в този бизнес" - това заявява убитият в Южна Африка Красимир Каменов - Къро в последното си интервю.

То е дадено през октомври 2022 година пред разследващия журналист Арон Хаймън от изданието TimeLive, предоставено за bTV. 

Гласът е на Красимир Каменов - Къро. Записан е през октомври 2022 година от Арон Хаймън, разследващ журналист от изданието "Таймс Лайв" в Кейптаун. Арон от години разследва българската организирана престъпност в Южна Африка. Така достига и до "Моите източници, които разследват българската организирана престъпност от години, казват, че той е един от основните хора в схемата, но винаги е бил много, много внимателен и не се е набивал на очи. Единственият път, в който той е засечен от радара е във връзка с убийството на Анджело Димов", каза Арон Хаймън.

Анджело Димов и съпругата му Незабравка са убити през февруари 2018 година в дома си в Кейптаун. Димов е разследван и съден за наркотици и източване на кредитни карти.

Познавате ли Анджело Димов?

"Анджело Димов, да. Един човек. Убиха го преди години. Спомням си него и жена му, но беше преди много време. Аз мисля, че той беше свързан с наркотици и затова му се случи това. Друго не знам", казва Къро.

На мястото имаше много полицаи и хора, които, може би са приятели или роднини на жертвите, разказва той.

При ареста на Димов през 2013 г. в лаптопа му полицията открива копия на документите за самоличност на Къро. Обяснението - Каменов го използвал да му движи някои сделки.

"Тези хора живеят на 45 километра от мен. Аз живея в съвсем друга част на града. Ние нямаме никаква връзка. Аз ги познавам, но аз няма нищо общо с тях. Аз съм говорил с тях. Може би някой път в църквата да съм ги видял, но това е", казва Къро.

"Какво знам аз неофициално във връзка с него. Когато някой фигури от българският подземен свят пристигне в Южна Африка, той е посрещнат на летището от неговия шофьор или неговата охрана, и е настанен в негови къщи в района на Кейптаун. Говоря за хора замесени в сканирането и източването на кредитни карти", разказа Арон Хаймън.

"Казвам ти, приятелю. Те са хора на много ниско ниво. Аз няма какво да правя с тях. Голяма част от тях са престъпници, нека бъдем честни. Пълни престъпници. Това е. Българин да бъде голям в дрогата. Те могат да бъдат само слуги на някой. Представи си, приятелю - ти си престъпник в чужда страна на другия край на света и да станеш голям, ти не можеш да бъдеш голям. Това е глупаво. За мен зад тях има южноафриканци. Те не са чак такива играчи", казва Къро.