Случилото се в болница "Шейново" е ужасяващо и за двете семейства на разменените бебета. Допуснати са изключително недопустими пропуски, каквито и да са те. Това заяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова в коментар на ситуацията с разменените бебета в общинската акушеро-гинекологичната болница "Шейново".

Фандъкова съобщи, че назначената проверка по случая в лечебното заведение продължава. Тя изрази надежда, докато трае проверката, да не пострада дейността на болницата, тъй като "Шейново" е една от най-големите АГ болници в страната. Там и в момента има родилки, майки, персонал, който трябва да бъде достатъчно мобилизиран, но и истината трябва да излезе наяве. Отговорността на хората, които имат вина за случилото се, трябва да е много ясна, подчерта кметът. "Този случай съм убедена, като майка, баба и жена, че ще има трайни последици за двете семейства. Наистина е ужасяващо", каза столичният кмет Фандъкова.

Днес тя провери изграждането на новия участък на ул. "Филип Кутев" в район "Лозенец". От днес движението по новоизградената отсечка е пуснато и автомобилите вече се движат по нея.