Трима души пострадаха при масов бой в столичния квартал "Люлин" в петък вечерта. Единият от ранените в тежко състояние в реанимацията в "Порогов". През нощта е бил опериран. Той е бил с изключително сериозна фрактура на едната подбедрица, съобщиха от лечебното заведение. По думите на близките му е с ампутиран крак.  Другият е настанен във ВМА с прободна рана в областта на главата, а третият е УМБАЛ "Света Анна", като след това е изписан и задържан в 9-о РУП, предаде NOVA.

Сбиването стана около 20 часа снощи срещу блок 204 в столичния квартал "Люлин". Задържани са общо са четирима. 18 души бяха на мястото на сбиването. Между двата враждуващи лагера е имало стара вражда. Става въпрос за две враждуващи страни - двама братя и друг мъж. И тримата са познайници на МВР.

"Двама братя и друго лице, за което знаем, са имали междуличностен конфликт. Спречкали са се на булеварда. Били са пеша. Имало е сбиване. В следствие на което единият, който е бил набит, се е оттеглил. Качва се на джип и реализира ПТП с другите двама. Лицата са ни известни", обясни зам.-директорът на СДВР старши комисар Георги Алексиев.

През цялата нощ от СДВР се опитват да изяснят причината за боя. Двете страни дават противоречиви обяснения.