Издирваните за погрома в столичното заведение “Бесо” Веско Стоянов и Петър Паунов се предадоха в столичната полиция във вторник, съобщи “24 часа”.

Двамата са обвинени в едро хулиганство и не са дали обяснения. Стоянов и Паунов се появили в дирекцията с адвоката си Любомир Таков, който отказа коментар по случая. Не е ясно дали двамата са били в чужбина или в България.

На 12 август вечерта компания от млади мъже била в луксозното заведение на столичния булевард "Тодор Каблешков". Изведнъж започнали да хвърлят столове и да чупят инвентар. За случая стана ясно когато собственикът на заведението Емануил Лазаров-Емо Негъра пусна записа от охранителна камера. МВР веднага започна разследване по случая. Беше задържан съдружникът му Красен Кръстев, с когото имат конфликт около общия си бизнес. Кръстев беше пуснат без обвинение.

След това бяха задържани Цвятко Цветков и Сергей Димитров. Те са на свобода с 2000 лв. гаранция, а свидетели на мелето дават противоречиви показания в съда и ги определят като добри и възпитани момчета, които често идвали в заведението.

МВР продължава издирването на още двама от компанията.