Емануил Лазаров, собственик на заведението в София, което беше потрошено пред очите на клиенти в средата на август, разказа пред bTV своята версия за случилото се.

На 12 август група мъже изпочупиха масите и столовете в заведението и отправиха заплахи към собственика. Записът от охранителните камери беше разпространен във "Фейсбук". От МВР обявиха, че са се самосезирали от записа в социалната мрежа, но не са получили официално сигнал за наказателната акция.

В деня на погрома собственикът на заведението каза пред медиите, че знае от кого е посланието, че се страхува за живота си и този на близките си.

В предаването "Тази сутрин" Лазаров заяви, че категорично не е имал намерение случилото се да бъде скрито от МВР.

Бил подведен от коментар на управителя на заведението, че е подаден сигнал на полицията. Той уточни, че барманите са сигнализирали на СОТ и оттам са попитани дали да се изпратят патрулки. Думата патрулки е станала причина за объркването.

Емануил Лазаров каза, че не познава извършителите и се страхува за живота и бизнеса си. Има три деца.

Без да назовава имена, той обяви, че е в процес на раздяла със съдружник, с когото имат общ бизнес от 10 години. Въпросният съдружник дори бил кръстник на децата му. Лазаров се опасява, че се опитват да му откраднат бизнеса.

Софийският градски съд решава днес дали да остави в ареста обвиняемите за погрома в заведението. След наказателната акция бяха задържани трима души. Двама все още са в ареста, обвинени са за хулиганство. Третият мъж е съдружникът на собственика - Красен Кръстев, който беше арестуван заради подозрение в поръчителство.