Двамата задържани за погрома в столично заведение излизат на свобода срещу 2000 лева гаранция за всеки. Това реши Софийският градски съд. И на Цветко Цветков, и на Сергей Димитров са повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с особена дързост.


 
Продължава издирването на останалата част от групата, заснета от охранителни камери как троши заведението. След залавянето им и на тях ще бъдат повдигнати обвинения за хулиганство. Причината за погрома се оказа спор между съдружници, вероятно за около половин милион лева.

На 12 август група мъже изпочупиха масите и столовете в заведението и отправиха заплахи към собственика. Записът от охранителните камери беше разпространен във "Фейсбук".

От МВР обявиха, че са се самосезирали от записа в социалната мрежа, но не са получили официално сигнал за наказателната акция. В деня на погрома собственикът на заведението Емануил Лазаров каза пред медиите, че знае от кого е посланието, че се страхува за живота си и този на близките си.

Той обяви още, че е в процес на раздяла със съдружника си Красен Кръстев, с когото имат общ бизнес от 10 години. Съдружникът му дори бил кръстник на децата му. Лазаров се опасява, че се опитват да му откраднат бизнеса.