Бидон издал двамата строителни работници, убили Йордан и Марияна Атанасови. В него са били разчленени останки на жертвите, открити случайно край село Негован. Преди да установят самоличността на телата, става ясно кои са предполагаемите извършители.

Полицаите са отишли в строителен магазин, от където е бил закупен бидона. На камерите виждат лицата на предполагаемите извършители. Започва следене в продължение на шест дни на Пламен Шляпашки и Георги Начев. Двамата се познават от половин година. След като телата са открити и около престъплението се разшумява, те няколко пъти се връщат до апартамента на бул. "Витоша", където на 14 юли са застреляни семейство Атанасови. Не влизат в жилището повече. Заловени са в къща в софийското село Джурово. Няколко часа по-късно правят самопризнания. 

Разследването сочи, че мотивът за убийството е финансов. Пламен и Георги си мислят, че семейството има пари от продаден имот в жилището, защото Йордан Атанасов им споделя, че лихвите в банките са твърде ниски. В крайна сметка двамата мъже откриват около 2000 лева и златни накити, които задигат, след като убиват двойката. 

Колаж: Дир.БГ

Съпругата на Пламен Шляпашки проговори пред bTV, като заяви, че не познава съучастника на мъжа й. 

"Потресена съм, това нещо не е нормално, аз не съм го очаквала", отговори жената на въпрос дали е допускала, че мъжът й може да извърши убийство. Тя поясни, че преди две години Пламен е имал проблеми с Темида, защото кучето му го ухапва за крака, а той вади пистолет и го застрелва, разказва жена му.