Българин, който е познавал стрелеца от чикагския Хайланд Парк, направи екслузивни разкрития пред камерата на нашенската медия в Щатите BG VOICE. Владимир Транколов разказа, че девет години е бил съсед на семейство Кримо, чийто син е арестуван за убийството на шестима души на парад по случай Четвърти юли в понеделник. Ранените са 38.

"Познавам Робърт, но не изглеждаше да има някакви отклонения. Да, хвърляше боклук по ливадата и караше доста бурно, но нищо повече от това... а какво стана... Не знам какво да кажа. Направо е трагедия това, което се случи. Не е за описване", сподели Транколов.

Дъщерята на българина е била съученичка с по-малкия брат на Робърт. Семейство Кримо имали общо три деца. От дълго време обаче родителите не живеели вече заедно, но не били и разведени. Бащата постоянно сменял квартирите си.

В понеделник Владимир минал покрай къщата им, която преди това граничела с тяхната стара, откъдето и се познавали. "Имаше полиция отпред. Попитах го дали всичко е наред и той каза "да". След това видях снимката на Робърт по новините", каза още Владимир.

22-годишният Робърт Кримо беше задържан малко след нападението, при което бяха убити шестима души, а други 38 ранени по време на парад за Четвърти юли.

Това, което се разбра за Кримо, че той е рапър със сравнително успешна музикална кариера с 16 000 слушатели на месец в Spotify и банкова сметка от над $100 000. Освен това бил и отявлен привърженик на Доналд Тръмп.

Планирано ли е нападението?

Под псевдонима Awake the Rapper Кримо е публикувал в социалните мрежи десетки видеоклипове и песни, някои от които зловещи и изпълнени с насилие. Единият от тях включва рисунка, на която той стреля по хора, а на друг клип той разхвърля куршуми по пода на класна стая.

След нападението в Хайланд парк, рап кариерата на Кримо придоби отново огромна известност, въпреки че клиповете му незабавно бяха премахнати от мрежите.

През 2020 г. Кримо е заснет да присъства на митинг на Доналд Тръмп. На друга снимка се вижда увит в знамето на бившия президент.

Родители

Страницата на заподозрения в IMDb го описва като дете, израснало в италианско-американско семейство в Хайланд Парк, Илинойс.

Неговият баща Боб-старши, на 58 години, е собственик на два ресторанта в града. Любопитен факт е, че през април 2019 г. бащата на Кримо се кандидатира за кмет на Хайланд Парк, но загубил изборите от настоящия кмет на града Нанси Ротеринг.

Майка му Дениз Песина, на 48 години, пък е била арестувана по подозрение за домашно насилие. В момента е мормон. Кримо има още брат и сестра. Семейството живее в доста голям лукс в Хайланд - в къща за $425 000.