Акция срещу купуването на гласове се провежда в Ботевград. Проверени са няколко адреса на лица, за които има информация за купуване на гласове за предстоящия вот. Проверяват се и автомобили. 

Акцията е част от засилените действия на МВР във връзка с предстоящите избори в неделя.

Лицата са поканени в РУ Ботевград, където ще се проведе профилактична беседа и ще бъдат предупредени да се въздържат от престъпления. В предишни периоди те са участвали в подобна дейност и се водят на отчет в полицията, съобщи bTV.

Сигналите за тези избори са по-малко, отколкото при предходните, уточняват от МВР. Операциите ще продължат до приключването на изборния ден. В операцията участват седем екипа, като ще се присъединят още два.

До обяд бяха задържани шестнадесет души, съобщиха от Областната дирекция на МВР - София.

Подобни акции се провеждат в много градове в страната. Полицията намира списъци с данни на граждани.

Специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред започна тази сутрин и в Плевен. Това съобщи за БТА говорителят на Областната дирекция на МВР в града Мариана Цветкова. В акцията са включени сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция и Зонално жандармерийско управление - Плевен. В акцията участват още служители на Държавното горско стопанство, Българската агенция за безопасност на храните, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, Националната агенция за приходите и Регионалната здравна инспекция. Изградени са временни контролно-пропускателни пунктове, разположени на възлови места в региона.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността, собствеността, кражбите и противозаконните отнемания на автомобили, разпространение на наркотици, контрабандни стоки, контрол на водачите на моторни превозни средства и др.

Снимка: Булфото

Полицията блокира най-голямото село в плевенска област Буковлък. Там живеят около 5000 жители.

"Във връзка с изборите и политическите права на гражданите почти при всички избори тук имаме проблеми", заяви комисар Валентин Георгиев, началник "Охранителна полиция", цитиран от Нова телевизия.

Изграден е контролно пропускателен пункт на полицията. Извършва се проверка за употреба на наркотици, алкохол, вещи, обект на кражба.

Претърсени са 8 адреса, задържани са четирима души. Намерени са вещи, обект на престъпление, заявяват още от полицията.

Вчера акции се проведоха в Силистра, Стара Загора и в столичния квартал "Факултета".

Снимка: Булфото