Осем души са задържани при специализирана полицейска акция, проведена вчера в област Плевен. Образувани са осем бързи и едно досъдебно производство. За това съобщават от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).

По време на спецоперацията са проверени 402-ма души и 243 моторни превозни средства. Извършени са проверки на 12 пункта за черни и цветни метали, шест заложни къщи, девет автоморги, автосервизи и депа, на 14 питейни и увеселителни заведения и 20 търговски обекта. В областта са регистрирани десет престъпления, свързани с наркотиците и нарушения на Закона за движение по пътищата.

Материалите от специализирана акция са докладвани в Районна прокуратура - Плевен по компетентност, допълват от полицията.

Проведената акция е насочена към противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. В нея са включени служители на всички районни управления, "Криминална полиция", "Икономическа полиция", "Пътна полиция" и "Охранителна полиция" при областната дирекция. Подпомогнати са от Държавно горско стопанство.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, разпространението на контрабандни стоки, контрол на шофьорите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и за спазване на скоростните режими, добавят още от полицията в Плевен.

БТА припомня, че тези специализирани операции се провеждат по график на областните дирекции на полицията в страната. При последната през месец януари в област Плевен бяха задържани шестима души.