Инцидентът е станал на ул. „Съединение", когато 23-годишно момче губи управление над автомобил „Опел Вектра", удря се в железобетонен стълб, преобръща се и удря движещи се пешеходци на тротоара. Младежът имал книжка едва от 3 месеца.

Загиналите са 2 момичета и 4 момчета между 17 и 19 години. Едно от загиналите момчета е от София, друго от Стара Загора, а останалите – от Симеоновград. Младежите били приятели от деца, съобщи Дарик. Макар, че живеели в различни градове, винаги се събирали за празниците. Родителите на убитите деца дълго време не успяха да приберат телата на жертвите от болницата в Хасково.

Водачът и неговите спътници са местни. Пътували са от Харманли към центъра на Симеоновград. Автомобилът, който е катастрофирал не е бил собственост на шофьора, а на един от неговите спътници, съобщи bTV. Той ще бъде арестуван за 24 часа, тъй като е предоставил ключовете от колата на човек употребил алкохол.

В къща на ул. „Съединение” са празнували група младежи. Около 23.30 часа решават да отидат на църква. Излизайки на тротоара пред къщата, те са били пометени от автомобила.

Най-вероятно колата се е движила с много висока скорост, макар че пътната настилка в този участък е в много лошо състояние, с павета и много дупки. Необяснима е високата скорост. Впоследствие колата се удря в бетонен стълб. Вследствие на удара стълбът е пречупен през половината и е изместен на 15-20 метра. Това предизвиква скъсване на жици и прекъсване на електрозахранването в целия район.

Водачът на автомобила е с опасност за живота в пловдивската болница. Пътникът на задната седалка е без опасност за живота. След като му е оказана необходимата медицинска помощ е освободен за домашно лечение. Двама пешеходци са без опасност за живота в болнично заведение.

Тридневен траур е обявен в Симеоновград, заради тежката катастрофа, при която загинаха шестима младежи. Това каза кметът на Симеоновград Милена Рангелова, цитирана от "Фокус". Общината ще поеме разходите по погребенията на загиналите при катастрофата младежи. „Поне в този труден момент да можем по някакъв начин да сме съпричастни към мъката на родителите им, с каквото можем, да сме насреща”, каза Рангелова.

Автомобилът, причинил катастрофата, се е движил с много висока скорост. По непотвърдена информация, с която разполага Рангелова, младежите, които са пътували в автомобила, са се състезавали с друга кола.

Статията е обновена в 17.30ч.