По сигнал до полицията, постъпил към 22:00 ч. миналата нощ, екип на полицията отишъл на главен път Е-79 край село Смоляновци, в община Монтана, и намерил в безпомощно състояние жена на 29 години, живееща в селото, съобщиха Областната дирекция на МВР в Монтана.

Жената е заявила на полицаите, че е била блъсната от преминаващ по шосето без светлини товарен автомобил. Тя веднага е била откарана в болница в Монтана и е настанена със съмнение за комоцио, без да има опасност за живота ѝ.

Проба на място установила, че жената е употребила алкохол - дрегерът отчел 1,10 промила в издишания въздух.

По случая започнало разследване, което установило, че към 21:20 ч. същата вечер жената е направила опит за самоубийство с прерязване на вените на ръката с кухненски нож в дома си в Смоляновци. След като не успяла, тя напуснала жилището и, въпреки бушуващата в този момент снежна буря, отишла на път Е-79, където е била забелязана да лежи от преминаващи по шосето шофьори.

По друг сигнал до полицията вчера на изхода от Монтана към Враца е намерен мъж на 75 години, който заявил, че е жертва на побой и грабеж. Той е откаран в болница и настанен за лечение, за живота му няма опасност. Пред полицията мъжът разказал, че към 15:25 ч. чакал на изхода от Монтана някой да го вземе на автостоп и да го откара до близкото село Крапчене, където има къща и живее сам. Докато чакал, той бил нападнат от неизвестен мъж, който по думите му му нанесъл побой и му отнел сумата от 10 600 лева в брой.

По случая е образувано досъдебно производство по член 198 от НК за грабеж.

Двата случая все още се изясняват и се проверяват фактите и обстоятелствата около тях, обявиха от полицейската дирекция в Монтана.