Целият реанимационен екип на линейката, която вчера бе блъсната от джип в центъра на Ямбол и се обърна, е приет в болница, съобщи bTV.

Инцидентът стана около 9 часа на кръстовището край Ловния дом. Екипът превозвал пациент в безсъзнание, а след линейката пътувал и екип на Гражданска защита, който помогнал при свалянето на болния мъж до специализирания автомобил. Линейката е била с включена сигнализация, но според очевидци шофьорът на джипа карал с много висока скорост.

Първоначално в ямболската болница бе приета за лечение само лекарката, която бе с открита рана на главата и контузия на мозъка. Днес обаче в хирургичното отделение са настанени и медицинската сестра, и шофьорът.

Медицинската сестра Диана Джогова работи в спешния център от 20 години. Това не е първата й катастрофа с линейка, но е най-тежката.

"Като премачкани от валяк сме да ви кажа честно, защото натъртвания,разни други неща,Господ просто е бил с нас,защото 4 човека в линейката лесно се отървахме. Първата линейка, която дойде, взе пациента. Макар че докторката беше с травма на главата, кървеше. Първо пациента, после ние", споделя жената, която е със сътресение на мозъка.

Пострадалата д-р Коева допълва, че и допълнителната сигнализация на линейката е била пусната.

"Имаше допълнителни сигнали пуснати, цяло кръстовище една кола нямаше, която да не тръгне. Не може да не е чул този шофьор. А той по думите на нашия шофьор и на други свидетели е изскочил зад някакъв автобус с бясна скорост", спомня си Коева.

Експертизи и разпити ще докажат кой е виновен. По случая е образувано досъдебно производство.

Колегите на пострадалите от Спешна помощ обаче казват, че шофьорите масово не пропускат линейки с пусната сигнализация.

"Баба с инсулт, в кома, карах на сигнали, бързаме да я докараме в нервно отделение и ме удари лек автомобил и си платих акта", разказва шофьорът на линейка Христо Христов.