Силен вятър със скорост около 60 км/час нанесе щети в Пловдив. В центъра на града голям клон от дърво се стовари върху два автомобила, а в близост до общинския съвет падна оградата на строителен обект. Огнеборци и спасители от "Специализирани оперативни дейности" в Пловдив са реагирали на над 30 сигнала от началото на деня досега. Отделно от това пожарни екипи се борят и с пожар в труднодостъпна местност край Пловдив, разпалван от силния вятър. 

Преди обед огромен клон на дърво се е счупил под напора на ветровете, затискайки два автомобила на ул. "Шести септември" - срещу сградата на Районния съд. За щастие, пострадали няма, нанесени щети само върху единия автомобил. Движението по пътното платно бе блокирано от полицията, заради което се образува голяма колона от чакащи автомобили. 

Оградата на строителен обект също бе съборена от силния вятър. Инцидентът е станал на ул. "Филип Македонски" в близост до сградата на Общинския съвет в Пловдив, като и при него няма пострадали. 

На главната улица вятърът е успял да преобърне и чадъри с тежки бетонови основи. 

Над 30 сигнала за произшествия, причинени от силния вятър, са отработени от огнеборци и спасители от сектор "Специализирани оперативни дейности" в Пловдив от началото на днешния ден, съобщиха от пожарната. Сигналите са от различно естество - паднали дървета и сухи клони, надвиснали ламарини и кабели, счупени чадъри. Единият от тях е за пречупено в основата дърво, паднало на пътното платно, близо до Дома на техниката на ул. "Гладстон". 

Работата на терен по част от сигналите продължава и към този час.

Три екипа огнеборци гасят и пожар в сухи треви и стърнище от оризища между село Костиево и магазин "Джъмбо". Силният вятър и сложният терен, пресечен с множество напоителни канали, допълнително затрудняват работата на гасителните екипи.

През тази нощ от северозапад през страната премина студен атмосферен фронт, на който се дължи и силният вятър. По данни на MeteoBalkans към 10 ч. поривите на вятъра са достигали до 10 м/с.

Рано сутринта клон падна и върху автомобил на бул. "Христо Ботев" в Сливен. Нанесена е материална щета, но няма пострадали. Паднало е и дърво на бул. "Георги Данчев", но там няма нанесени щети, съобщиха от Общината. Дърветата са отстранени от екипи на пожарната, като за кратко движението по двата булеварда е било спряно.