18-годишният шофьор, който тази нощ помете едно момче и две момичета на тротоар в Петрич, е Георги Попстоянов - син на бившия шеф на Икономическа полиция в града и настоящ бизнесмен Пламен Попстоянов. 

Младежът, който е изгубил управлението над лекия си автомобил "Опел Астра" при шофиране с несъобразена скорост, има книжка само от два месеца. Според очевидци на тежката катастрофа, Георги Попстоянов е дрифтирал по улицата и затова е предизвикал тежкия инцидент. От полицията в Благоевград към момента не потвърждават дали се касае за дрифт или младежът е загубил управление заради несъобразената скорост върху мократа пътна настилка. 

18-годишният обаче е задържан за 24 часа. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Той не е избягал от мястото на катастрофата.

18-годишният Георги Попстоянов е задържан за 24 часа

Снимка: Facebook

Пострадалите са 17-годишно момче и 16-годишно момиче от село Първомай, както и 15-годишно момиче от село Тополница. Те са транспортирани в МБАЛ-Югозападна, като лекарите се борят за живота на момчето и по-малкото момиче.

Бащата на Георги - Пламен Попстоянов е бил шеф на Икономическа полиция в Петрич. През 1996 г. обаче той е уволнен за използване на служебното положение за лични цели и връзки с престъпния свят. След това става управител на "Петричка праскова" АД, като през 2014 г. е осъден от Районния съд в Петрич за неизгодна сделка.