Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се извършва разследване на инцидента във военния завод "Арсенал" тази сутрин, съобщиха от държавното обвинение.

До момента е установено, че около 8,45 часа в цех в Завод 3 на "Арсенал" при запалване на барутна маса, е възникнало възпламеняване, което е предизвикало локален взрив. То не се е разпространило извън помещението или в други цехове. Пострадали са шестима работещи в цеха, като четирима от тях са получили фрактури и други по-леки наранявания и са настанени за лечение в болници в Казанлък и Стара Загора, а другите двама са прегледани и освободени за домашно лечение.

Шестимата са в съзнание, контактни и няма непосредствена опасност за живота им.

При инцидента са установени средни телесни повреди на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

На мястото на инцидента са окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова.

В момента се извършва оглед на местопроизшествие и се изземват следи, предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи - балистични, медицински, технически и др. процесуално-следствени действия.