Шестима души са пострадали при инцидент в оръжейния завод "Арсенал" в Казанлък.

Сигналът е подаден около 9 часа. Аварията е станала в цех 120 на завод 3, където е възникнал огън. Причините за локалното запалване се изясняват, няма опасност за разрастване на аварията, съобщиха от ръководството на завода.

Окръжният прокурор на Стара Загора, началникът на Областната дирекция на МВР и представители на Инспекция по труда пристигнаха на мястото на инцидента.

Пострадалите са на възраст от 23 до 60 години. Това са: Димитър Д., Михаил Б., Десислав И. Георги Г. Румен П. и Митко С.

Единият от пострадалите е в по-тежко състояние. Той е на 23-годишният Димитър Д. Той е приет в Университетската болница в Стара Загора, уточниха от Спешния център. Останалите мъже са с различни повърхностни наранявания, но без опасност за живота им.

Оказва им се медицинска помощ в болницата в Казанлък, съобщи Красимир Папазов, началник отдел "Безопасни условия на труд" в дружеството.

Причините за инцидента се изясняват. В завод 3 на "Арсенал" се работи с взривоопасни материали.

Ръководството на "Арсенал" е сформирало специализирана група, която да изясни причините - техническа авария, човешка грешка или друга причина.