Протестиращи срещу противоепидемичните мерки в Лондон нападнаха британския министър по жилищното настаняване Майкъл Гоув.

Кадри в социалните мрежи показват как министърът, отивайки пеша към офиса си, бива засипан от обиди и словесни нападки от противници на мерките. Полицията се намесва бързо, а Гоув успява да се скрие в сграда наблизо.

От "Даунинг стрийт" определиха инцидента като "отвратителен".

Онлайн изданието на "Гардиън" напомня, че това не е първият подобен случай. Главният медицински съветник на Англия Крис Уити и журналистите Ник Уат и Джереми Вайн също бяха нападнати по-рано, отново от протестиращи срещу наложените мерки в британската столица.

Инцидентът с Гоув се случва дни след убийството на депутата от Консервативната партия Дейвид Еймс, който беше наръган с нож в църква по време на среща с гласоподаватели в Есекс, Източна Англия. Задържан като заподозрян за убийството е мигрант от Сомалия.

Еймс е вторият член на парламента, убит през последните пет години по време на среща с избиратели. През юни 2016 г., няколко дни преди референдума за членство на Обединеното кралство в Европейския съюз, беше убита депутатката от Лейбъристката партия Джо Кокс.