Общо 6 души са пострадали при днешния взрив в завод 4 на оръжейната фирма "Арсенал". Служителите бяха обслужени амбулаторно в Спешния център на Казанлък. Три жени и трима мъже се оказаха с порезни рани по главите и крайниците, нанесени им от счупени заради взривната вълна стъкла и дограми на съседните със самовзривилия се склад помещения. Няма опасност за живота на нито един от ранените. Те бяха освободени за домашно лечение.

Още снимки вижте тук >>>

"Няколко работници от Завод 4 на "Арсенал" - Казанлък, площадка "Мъглиж", са пострадали тази сутрин при инцидент, възникнал в склад към завода. Пострадалите са без опасност за живота. Имат прорезни рани от счупени стъкла и повредена дограма на склада. Откарани са в Спешния център на Казанлък за оказване на помощ", съобщи Стойчо Крачолов, директор по специалните и административни въпроси на дружеството.

Инцидентът е станал около 9.15 ч. тази сутрин.

Снимка: Булфото

"Във връзка с производствена авария в цех на завод "Арсенал" в град Мъглиж, случила се днес, екип от трима следователи от Националната следствена служба (НСлС) са на мястото на инцидента. Екипът е съпровождан от мобилен център за разследване, който е оборудван с дрон", съобщиха от службата.

На мястото на инцидента са окръжният прокурор на Стара Загора и следователи от Следствения отдел към Окръжната прокуратура.

Това не е първият инцидент в оръжейницата. На 17 октомври 2018 г. шестима работници пострадаха при авария в цех 120 на завод 3.

Снимка: Булфото

В средата на март месец същата година 27-годишен служител на "Арсенал" загина, а друг с 10-годишен стаж бе ранен. Тогава стана запалване на смесител в помещение на цех 130 на завод 3. Няколко дни след инцидента пострадалият издъхна в болница от тежките рани.

Две жертви имаше при взрив на пресоваща машина отново в завод 3 на "Арсенал" през април 2016 г. В края на май също 2016 г. загина 52-годишен работник след взрив в обект на завод 4, който е разположен в Мъглиж.

В края на февруари 2014 г. при взрив загина 63-годишен работник.

На 11 и 12 септември 2012 г. имаше серия от взривове в оръжейницата.

На 21 юни 2011 г. при друг инцидент пострада тежко една жена, която почина по-късно от раните си в казанлъшката болница.

"Арсенал" АД - Казанлък е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност.