Три жени пострадаха след като вещество се е запалило и обгорило ръцете им в завод 3 на оръжейния производител "Арсенал". Сигналът за инцидента е подаден около 13,55 часа.

Трите жени са закарани за преглед. От полицията в Стара Загора посочиха, че към момента няма данни за загинали при аварията.

Пострадалите са откарани в Казанлък с различна степен на изгаряния, но без опасност за живота. Екип лекари ще реши дали най-тежко ранената служителка да бъде транспортирана за лечение в София.

По информация на bTV в резултат на инцидента в обекта е избухнал пожар. Полиция и линейки са на мястото на инцидента, за да окажат първа помощ на пострадалите.

Според директора на областната противопожарна служба в Стара Загора комисар Стоян Колев става дума за работна смес, която по неизяснени към момента причини се е запалила и е обгорила ръцете на работничките. Той допълни, че няма опасност за другите работници.

"В Казанлък няма пожар и няма нещо сериозно от наша гледна точка и не са участвали пожарни екипи нито от моята служба, нито даже от пожарната служба на самия "Арсенал" - неговата ведомствената не е викана, защото става въпрос за запалване на някаква работна доза", каза комисар Стоян Колев пред БНР.