Пострадалият репортер първо бил заключен, а след това изхвърлен върху бетонна площадка

Димитър Върбанов разказа в детайли какво се е случило по време на злощастното разследване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е причината България да НЕ я бъде и хората да продължават да я напускат.Икономическият фактор отдавна е второстепенен.Нормалните хора искат нормална държава,а тази НЕ Е.Искат неприкосновеност на собствеността си,закони,гарантиращи личната свобода и сигурност,искат контрол и ред.Няма го,нама и да го има.България изчезва.За жалост

Нещастници ! Игрят си със здравето на хората .. то бива алчнотия и простотия, ама чак пък толкова ...

Разговарях с Терзийски, директора на полицията. Той е в Хага. Да кажем, че в 2 или 3 през нощта българско време. Дал съм им час и половина срок да ми докладват - арестувани, задържани, съответно, побойниците и с цялата строгост на закова да бъдат наказани, каза Бойко Борисов, който е в Ню Йорк за сесията на Общото събрание на ООН, цитиран от БНТ.

Ееее и много бандити и измамници.НЯМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК КОЙТО ДА НЕ ЗАЩИТАВА РЕПОРТЕРА,нали го прави за доброто на хората.Какъв частен имот ,където се подготявя отрова за народа.ДОБРЕ,ЧЕ СА ,,ГОСПОДАРИТЕ...,,ЗАЩОТО НЯМА ДЪРЖ.ИНСТИТУЦИЙ РАБОТЕЩИ,БРАВО ДЖУДИ,ЧУДЕСНО ПРЕДАВАНЕ .А ЗАЩО ГЛУПАЦИТЕ ЗАЩИТАВАТ МУТРИТЕ,е затова сме бедни

Оставете мутрите да си тровят спокойно народа! 15 тона опасни храни, но имота е частен, журналистите трябва да ходят само да отразяват невероятната стабилност, на рязане на ленти, да снимат слънчевото време, труповете по пътищата за цвят и баланс. Но не може току така да се нахлува в частен склад пълен с отрова, утре може и в склад с дрога да нахълтат тия наглеци!

Да се накаже охраната,която е била журналиста.А СОБСТВЕНИКА НА СКЛАДА ,,ДА НЕ СЕ ПИПА ,ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ ПРОДАВА ОТРОВАТА ЗА НАРОДА,,Няма българин,няма проблем.Ако бяхме в нормална държава,зарвора не му мърдаше,а тоя от 7тона,увеличил на 15тона.А институций хиляди ,,уж,,да контролират

Ан такаааааа,абе Върбанов,абе аланкоулу,къде си тръгнал бре,серсемино?Ха-ха-ха!Че тъй ли се правят тия работи,бре?Я виж ония късия смачканак Рачков,как си седи на топло в студиото и само лала.А ти ко,новия Левски ли си,ще оправяш държавата ли,света ли?Ха-ха-ха!Не е за твойта уста лъжица тъз работа.Я пратете ония,Бобито,Вълканов ли беше,че той поне по-дебеличък,и с чук да го цапардосат пак ще издаяни.Ама ти не ставаш,мойто момче,откажи се.Та тъй,много са посмях с твоите патила,Върбанчо.Да си жив и здрав още дъъъълго да ме разсмиваш.Ха-ха-ха!

Не ми е ясно защо се дърляте? Рано или късно, ще дойдат комунистите, ще ви теглят един як пердах и ще ви освободят от излишните грижи за Великата ви частна собственост.

а тези нали са четвърта власт дори и Боко им се кланя. Лекарите били мафиоти, ама като ти се разболее детето - при тях. Само глейте - вече трети ден по три пъти на ден - преди и след ядене. Трети ден се върти тази история. Но са ни стъпили на главата, нали си нямаме екран, ще търпим и изявите на рачков и Игнатова - преди най-влюбената двойка, открили човекът до себе си - то не бяха реклами дори на престижната Булгарбанк ура-ура и сега к..ра. Майка ми казваше за подобни - нямат ни срам, ни очи.

Тука нещата остават извън контрол. Значи, лигльото с камерата дудне: "Ние вършим работата на институциите , които не работят" ?!?! Абе гей, ако аз реша да правораздавам защото "прокуратура или съд не работят" /примерно/ , наясно ли си какво ще последва ?!?! Кой си ти, че да изземваш функциите на държавни власти ?!

Вие нормални ли сте ? Ще слага нови етикети и ще заличава срока на годност, а после ще препродават това в магазините - това е отрова, освен стомашно разстройство може да предизвика един куп проблеми ! И веднъж е запечатван този склад, и пак продължават да бълват отровни продукти !

Има държавни институции, в чиито задължения влиза проверката на храните в склада. Не може някакъв пикльо да иззема функциите на държавата и да нарушава неприкосновеността на частната собственост, каквато е складът.

доста напомня онзи с „чувалите със супер секретна и компрометираща информация“, зарязани без надзор на полето. Нищо чудно това кретенче умишлено да е дразнило хората, за да ги предизвика да го набият, а после да се квичи срещу държавата, в която „бият и арестуват“ журналисти. Не се получава, май.

Ако не са тези разследващи журналисти, много незаконни неща в държавата няма да се разберат !

Върбанов и Ваклинов да са били в незаконната фабрика за цигари на Миню в Карнобат. Или при онзи кран, от който са точили алкохол, без да се отчита.

Хихи, сетих се, преди година, пристигат от Топлофикация да проверяват дали ползвам нелегално парно. Естествено, по сигнал от една луда домоуправителка. Любезно им казвам : "Влизайте, проверявайте, това ви е работата". Домоуправителката и тя нахълтва !!! Кипнах: " А ти помияр такъв, къде влизаш бе! Чиба от дома ми мастия такава! Трябва да пръскам с антибиотик след тебе" ... и т.н. Та, кой ще влиза в дома ми определям единствено и само аз, със съответните изключения в закона!

Съвсем различна ситуация - складът не ти е дом, там се разпространяват хранителни стоки - вредни, отровни.

принципът е един и същ - става въпрос за частна собственост, в която могат да влизат без разрешение от собственика само държавни органи по определен от законите ред.

че сега помиярите ще въртят този „случай“ 74 предавания поред.

И аз си имам едно складче там. Не бе, храни няма. Ама има неща, които искам да си виждам само аз! Дали е законно или не - има си хора оторизирани от закона, които да преценят. Ако имат съдебно разрешение - заповядайте! Ама някой да ми нахълтва в имота ?!?! Ей, кучетата си ще пусна! Регистрирани са, чипирани са, плащам им данъците! В допълнение и аз ще бия! Дали е крадлив циганин или журналист - няма място в имота ми!

Само не ми казвай, че можеш да правиш същото, след като вече си дал съгласие на циганина или журналиста да влезе. Вероятно пострадалите не са прескачали оградата, ами са почукали на парадния вход.

Сериозно ли? Сериозно ли мислиш, че "журналиста" е получил съгласие от управителя на склада да нахълта в него? Пък изобщо да не говоря да облитането с дрон над частен имот. Изобщо, този човек, със склада, при добри адвокати би трябвало да спечели доста пари от "журналиста".

Аз като ви казвам, че са го опънали тоя...

От кога журналисти могат да нахълтват в частни имоти? Без съдебна заповед. Изобщо, прокуратурата нещо пак не е на нашата планета! Защо не е повдигнато обвинение на "журналиста" ? Пък Боко се бил намесил. Това ли е държавата ни ? Каквото каже Боко.

вместо да се занимават със забавни гафове по телевизиите, се превърнаха в изключително лошо копие на едно старо предаване по БНТ - „Актуална антена“.

Е според коментарите на поне половината разбирам, че защитавате един човек, който печели на гърба ви и ви трови. А сега да попитам - КАКЪВ Е МАТРЯЛА В ТАЗИ СТРАНА??

ти не разбра ли, че рибата се вмирисва от главата................умен си, направи си изводи

ли?

от всякъде

Зевзек

Като гледам не смао главата, ами и ти си се вмирисал вече.

Хора, я се осъзнайте. Ако този с камерите ми нахлуе в спалнята, на собственото ми жилище, какво очаквате да направя? Да му дам интервю по боксерки ли ? Или без тях ?!

и му подаваш инструмента, за да се обслужи.

Ехооо, склад за храни за масово потребление, НЕ Е твоята спалня, или която и да е друга! У вас си прави, каквото си искаш, и никой няма да те пита от коя година ти е туршията, или защо бурканите със свинско, са започнали да понамирисват.

Аз съм си в къщи. В моя склад, в моята собственост. Ако искам, ще живея там! Дали храните са с изтекла годност установяват точно и ясно определени от закона хора! И между тях няма журналисти!

Зевзек

А кой трябва да каже на органите?

а не се ли сещаш, че тия, дето трябва да установяват са купени от местния феодал, който си е купил и протекциите на полицията?! а складът междувременно продължава да бълва тонове храни с изтекъл срок. разследващата журналистика е точно за тези случаи - когато изпълнителната и съдебната власт очевидно не си вършат работата.

Ехооо? Ако си го пуснал да влезе, тогава какво? Трябва ли да го изхвърлиш през балкона, ако започне да пита защо инструментът ти е толкова малък?

А дали са го пуснали да влезе или той се е натресъл с нахалството си както показват неведнъж??????? Първо няма как да го пусна а като нахалства като мръсно коте още от вратата ще да усети земята...

Ако бяхме народ като народ, трябва всички да се вдигнем с чукове и да разбием до основи този склад.

Дреме му, може да е под наем.

Против всякакво насилие съм, но я ми ела в имота, навирай ми камера и микрофони против КОНСТИТУЦИОННИТЕ МИ ПРАВА, провокирай с ясното съзнание, че после ще монтираш материала в мой ущърб .... Естествено, че ще те изхвърля от моята ЧАСТНА собственост! Ако не се подчиниш на желанието ми, ще упражня агресия защитавайки МОЯТА СОБСТВЕНОСТ! Има си законно упълномощени хора, които могат да ми нахълтват в имота, СЛЕД СЪДЕБНО РАЗРЕШЕНИЕ и между тях не са журналета! Въпросът е принципен.

Спомням си когато започнаха господарите. Тогава започнаха действително като господари на ефира - даваха различни иццепки на водещи и други по ефира. После какво стана ? Започнаха несвойствени работи, за които нямат никаква компетенция и знания. Само, причнавам, врът се навсякъде много нахално и предизвикателно. Разбира се врът се при малките риби. При големите не смеят, защото веднага ще им свалят предаванито. За нас е интересно не разни врачки и продавачи по суергии, а горемите риби и големите хора, защото те си правят каквото си искат и ни правят на ЛУДИ КАЛИНКИ. А господарите ? Ами те също ни замаламосват и по този начин си подържан някакъв рейтинг. А водещити - това е друга тема. Разберете - против насилието съм, но хайде всеки да си греда работата.

Хубаво го каза, "хайде всеки да си гледа работата". Ама , когато полицията и прокуратурата, или някой друг, не си я гледа. Когато от това произтича опасност за здравето на хората и се правят печалби, за сметка на същото това здраве, ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ МЪЛЧИ?

не, рабира се, но на тези институции има кой да ги следи. А ако и те не си вършат работата - има избори и тогава - бой по канчето.

Ако пък сте седнали да вярвате и да се надявате на тия недоразумения в това ''предаване'' значи сте много зле с мисленето.. Имам чувството колкото пъти съм попадал на тях че избиват някакви комплекси и са се взели за ''единствените пазители'' на законноста ама направо като бат боко ''създателя на вселената''..

Те така става в тази държава. Купуват престъпниците храни с изтекъл срок на годност и ги продават след това на хората и държавата не прави нищо тази престъпна дейност да се спре.А хората вместо да се замислят какво ядат, обсъждат как се държал журналиста. Може би трябва да им даде извинително писмо че се опитва да ги разобличи !?

Затова се пазарува само в проверени магазини, където се следи за сроковете на годност на храните. Да не мислиш, че доста от кварталните бакалии не го правят същия номер, за да си пробутат платената, но залежала стока?

че не са го зключили, а не е искал да излезе от склада? А след това малко са го поизхвърлили, защото не са длъжи да си го отглеждат, не са длъжни и да си държат склада отключен.

нали уж те бяха били, сега само те били изритали като парцал от склада. Накрая да не излезе, че в действителност сам си се метнал върху бетона, за да вдигнеш бая увисналия рейтинг на Помияри на ефира?

Иди да хапнеш от пицата, че изстива.

От действията им очевидно личи, че лекетата са защитили правото си на тайна в тровенето на хората. Ако всичко беше наред би трябвало сами да поискат изясняване на проблема, в който са обвинени. За тровене и игра със здравето на обикновенни неподозиращи хора с цел парична облага, в нормална държава какво трябва да е според вас наказанието!!!?

ако някой нахлуе у вас вкъщи, без да ти иска разрешение, ти как ще реагираш? Аз лично бих му счупил главата. Тези склададжии сигурно са в нарушение, обаче това не дава право на лайното да се държи, все едно си е у дома. Те нещо напоследък се взеха много на сериозно и го прекаляват. Много го прекаляват. Не защитавам мошениците, обаче има принципи на поведение, което важат дори и за журналистите. Схващаш ли? Въпросът е ПРИНЦИПЕН.

Никой няма право да влиза без разрешение в частната собственост! Случая тук не е такъв, журналиста не е влязъл тихо мълком през задния вход без, никой да знае. Точно обратното видяли са кой за какво е дошъл да ги интервюира, не им е харесало за какво е дошъл и са го пребили. Нещата са прости, не ги изкарвай пазители на принципите на неприкосновеност на частната собственост. Нека да има истинско разследване.

доста по-развити от България страни може да те застрелят, ако нахлуеш в чужда собственост без разрешение. Няма журналист, няма тъмнозелен. И няма да те съдят. Че тези пикльовци от Помияри на ефира разкриват чат-пат по някоя нередност, съм съгласен. Че са нагли до безкрайност обаче също е вярно. И да попитам - онзи дебелият, дето и той се прави на велик, защо участва в реклама на един особен вид фирми, от които пропищяха хиляди българи заради кожодерство? Ама иначе бие по вредните неща.

Много филми гледаш. Няма такава страна. Не броим развиващите се страни като Венецуела, Конго или Западна Сахара.

Я пак помисли.

Такива страни има дори в ЕС.

Ами тогава подвеждат под отговорност прокурори полицай от други служби които са проверявали склада и в затвора всички накуп. За превенция за следващите проверяващи и проблема ще се реши.

Тва развалено месо да се даде на полицаите и прокурорите, които не са свършили работа. Да си издрискат червата - и те и миличките им семейства.

Този се е отървал леко. Културния начин е - обаждаш се по телефона и уреждаш среща и интервю. А той нахълтва в частна собственост да снима. Естествено е, че ще бъде изхвърлен. Лека полека почва да си признава, че не е бил бит, а просто изхвърлен от границите на частната собственост. Как ще падне на земята не е проблем на собствениците.

Яде ли парче пица за този коментар? Склада работи ли още? Тровите ли и в момента хората с отровните си храни?

казвам ти, казвам ти. Влезеш ли в двора ми, склада да снимаш без да ми искаш разрешението, не отговарям за двете немски овчарки как ще се държат. По принцип са вързани, но се случват нашийниците китайско производство да не са много здрави, за което аз нямам вина.

Отговаряш. И носиш наказателна отговорност. Дръж ги вързани овчарките, че някое детенце да не ти лежи на съвестта. Затвора не връща човешки животи.

sawo

Интересното е, че явно мутрягите от склада имат гръб и нависоко, защото тук са впрегнали чак тролове да ги защитават и да плюят по журналиста... Наистина доста смях, та чак е тъжно. Типични ПР подходи на мутромафията - ако има протест, се прави контрапротест. Ако има случай, който може да предизвика обществено недоволство, веднага се размиват позициите на гражданите с тролове, които казват на бялото черно. Жалко, много жалко...

Хубавото е, че вече номерата им са разкрити. Троловете просто лъщят. Вместо да изпишат веждите - избождат очите.

Наистина и това го има, но че и журналистите носят вина за всичко това никой не бива да отрича. 30 годинки ги хрантутят с ограбеното от народа и все се обръщат на другата страна, щом са им пълни джобовете. Просто и журналята по цял сват са продажна секта.

Заслужил си го е! Защо не е отишъл в икономическа полиция и при шефа на РДВР да пита ЗАЩО? Те са основните виновници.

sawo

Защото е свободен гражданин и може да разследва както намери за добре. Подал е сигнали, установени са нарушения, а мерки не са взети. Ако от склада са имали проблем с него, е трябвало да отидат в полицията, а не да го пребиват. Само че когато развиваш незаконна дейност не върви да се оплачеш в полицията... Навярно журналиста е знаел много добре какво може да му се случи, просто е нямало друг начин да привлече вниманието към очевидния чадър върху тези "бизнесмени"...

Ако ще сме свободни всички да сме свободни. Той е свободен да разследва както си иска, а интревюираните са свободни да реагират на разследването му както си искат.

И аз съм свободен граждани и според вас имам пълното право да нахълтам в нова за да им покажа гешефтите с криенето на доходи и плащане под масата... Ама дали те ще ме пуснат ей така да ходя да им показвам недъзите????

Полицията и прокуратурата пазят мутрите! 3 години се продават отрови на всички нас - жени, деца, мъже... всички! Премиерчето си прави ПиАр, а семейството министри ще ни вдигат здравните вноски! Във форума троловете викат- малко са го били журналиста! Вдигай се, народе! Вдигай се докато не са ни избили до крак!

"Господарите" отдавна са се превърнали просто в медийна бухалка за саморазправа с конкуренцията или служат за овладяване на нечий бизнес, който отказва да се отчита на герб и другите партийни централи, затова е нормално, от време на време да ядат бой. Това репортерче, ако толкова беше загрижено, дали стоки с изтекъл срок на годност се продават по магазините, защо не отиде да разследва Агенцията по храните и Прокуратурата, където е сигнализирал преди две години, да търси резултатите от сигнала си, ами се навира в чужд имот без разрешение? Какво очаква, да го посрещнат с хляб и сол ли? Пък и какъв орган е той, че да очаква подобно посрещане? Не вярвам, някой да е съгласен Сульо и Пульо да се размотават когато си поискат в имота му, пък били те и "журналисти"....ако въобще тези могат да се нарекат така...

Ти да не си собственика на склада?

sawo

Т.е. няма проблем, че склад продава незаконно стоки с изтекъл срок на годност? И няма проблем, че е пребит, защото извършителите нямат законов инструмент срещу него - ако подадат сигнал в полицията, те самите ще изгорят? Може би имаш някакви психични увреждания?

Т.е. искаш да кажеш, че няма проблем, някой да нахлува незаконно в чужд имот? Няма проблем, че две години след подаден сигнал институциите не са си мръднали задниците да прекратят тази дейност?! Няма проблем, че някакъв си се напъва сам да изпълнява задълженията едновременно на Агенцията по храните, Прокуратурата, Съда и полицията.... после аз съм имал психически проблем?!

Прост народ.. От коментарите си личи..

Забелязвате ли какво става в България? Малкото свестни и независими журналисти или ги бият, когато защитават интереса на народа и изобличават измамници и нарушители, като този младеж, или ... ПОЛИЦИЯТА ГИ АРЕСТУВА И РЕПРЕСИРА, когато отиват да предотвратят или рефистрират други престъпници и деянията им, например по унищожаване на документи, доказващи престъпленията и измамите им, които ощетяват обществото! Аз се чудя как България заема и това място в класациите за свобода на словото и на журналистите... Крайно време е дори и слепите да прогледнат в България, а и в ЕС и по света...

По принцип си прав, но не си прави илюзии, че са независими.

Рзасмяхте ме след като на тези репортери от нова в това предаване виждате ''свестен и независим журналист''... Та по зависими от тях няма защото само по предварително платени поръчки ходят защото по 4-5 бона заплата за това що правят няма от къде да избият..

Булгаристан никага няма да стане европейски - трябва съзнание, култура. Няма как да се намерят тез неща в булгаристанци

Така е и в "цивилизованите държави".

като те слушам, ти си най-малко от японското императорско семейство.

Кажи една държава от ЕС, където не се препакетират храни.

"След втори сигнал, прокуратурата прави втора проверка. С откриването на втория склад храните с изтекъл срок на годност вече стават 15 тона. Въпреки обещанията, че складът ще бъде затворен, това не се е случило." А ЗАЩО складът не е бил затворен?! Все си мисля, че "простите биячи" само отклоняват вниманието от истинските виновници. А те са с "бели якички" и далеч не са само собствениците на въпросния склад!

Прави му чест че се бори и го поздравявам за куража.Въпроса е защо още работи тъпият склад?не трябва ли да се криминализира препакетирането и смяната на датите на годност?или с закон храните с изтекъл срок задължително да бъдат унищожавани?

Препакетирането е практика по целия свят, включително така наречените "цивилизовани държави". Не че това е нещо хубаво или трябва да послужи за оправдание.

По принцип повечето стоки не се развалят щом изтече срокът на годност. На запад вместо да ги унищожават ги раздават на социално слабите.

нещата може и да не стоят точно така, както ги представя репортерчето.

Я яж един салам с изтекъл 2016та срок на годност и тогава говори. Деба кретенията деба.

Не разбра ли - другата страна се крие, защото върши незаконна дейност, изпада в агресия, пази си печалбата.

млъквайте идиоти и ми яжте стария салам с репортерчето.

хайде де, имаш думата - разказвай

А как?

Ох милия той!за любов се размечтал!ами малкобпандиз за отровителство и си готов!

Полицията била арестувала биячите,а собствениците на склада? Слушаме само,че били репортера,а най-важното не се разбра. На кой е скрада,от къде идват стоките,къде отиват,защо МВР велико Търново не го е затворило,защо прокуртурата вече не е повдигнала обвинения на собсвениците,доставчиците на тези отровни храни,и работниците вътре?!

че новините тук и по Нова ТВ се поднасят ПОЧТИ ИДЕНТИЧНО.

И а други места. Глобални новини.

А защо склада още работи. да се разледва.

Малко му е, все едно да дойде на работното ми място и аз да го трая.Изхвърлям го като мръсен парцал.

А къде е демокрацията, прозрачността, дори хуманността - продават развалени храни и трупат печалби, а хората се разболяват . Много умно изказване !

Абе, ти трови хората с развалени стоки и ги продавай като нормални, пък като дойдат с тоягите да те изчегъртат от работното ти място ще разбереш за какво става въпрос.

Защо не давате думата и на другата страна, може да не е много удобно

Ми той репортера е отишъл там да вземе думата на другата страна. Но са го набили. Сиреч отказали са се от правото си на коментар.

Репортерът не знае ли, че никой не е длъжен да разговаря с него, ако не желае?