23-годишен моторист помете 35-годишна жена на пешеходна пътека във Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Пострадалата е настанена в МБАЛ "Света Анна", където лекарите се борят за живота й.

Сигналът за инцидента, който е станал вчера на бул. „Трети март” до автобусна спирка „Осъм”, е подаден около 18.40 часа.

Водачът на мотоциклета "Сузуки", който е неправоспособен, блъска жената, която пресича на пешеходна пътека и при наличието на светофарна уредба. Пострадалата е транспортирана от екип на "Спешна помощ" в реанимацията на варненската болница със съчетана травма и опасност за живота.

При инцидента е пострадала 27-годишна жена, която се е возила зад моториста. Тя е настанена за лечение с фрактура на глезен и контузии, няма опасност за живота й.

23-годишният младеж, който е с контузни рани, е задържан за 24 часа. Той е отказал да бъде тестван за наркотици.

При извършената проверка е установено, че моторът е с прекратена регистрация, а поставените на него регистрационни табели са издадени за друго превозно средство и се издирват.

Работата по изясняване на детайлите и обстоятелствата около случая продължава. По случая е образувано досъдебно призводство.