Мъж на 52 години е починал, след като бил простелян тази нощ в дома си, докато спял. Това съобщи за БТА проф. Йовчо Йовчев, директор на Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович".

Инцидентът е станал малко след 2:30 часа тази нощ в старозагорското село Малка Верея.

По случая има задържан и в момента се събират доказателства за съпричастността му към деянието, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Мъжът е с полицейско задържане по Закона за МВР. "Ако доказателствата съвпаднат, той ще бъде привлечен към наказателна отговорност", посочи той.

Работи се по няколко версии за инцидента. Към момента няма данни за грабеж и окръжният прокурор предполага, че извършителят има личен мотив за престъплението.

Вероятно нападетелят е стрелял с ловна пушка и това си личи от множеството проникващи рани от сачми в тялото, уточни Дичо Атанасов.

Простреляният бе настанен в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" и за живота му имаше опасност по-рано. Извършиха се спешни реанимационни мероприятия, предстоеше тежка хирургична операция.

Сигнал за инцидента е подаден от близки на пострадалия, който е успял да им се обади по телефона. Няма данни за проникване с взлом.

"Това за пореден път показва, че в страната се повишава криминалната и битовата престъпност. Именно обект на такива посегателства са самотноживеещи хора. Престъпността нараства, това се вижда. Правим всичко, което е в компетентността на прокуратурата, за да можем да противодействаме в рамките на закона на тези тежки криминални престъпления", посочи още Дичо Атанасов.