Мъж и жена са загинали при инцидент с малък самолет край Ихтиман. Сигналът за случилото се е подаден в 11.32 часа, съобщиха за Dir.bg от МВР.

На мястото са изпратени две линейки. Спешните медици са установили, че телата на жертвите са обгорели.

Вижте още снимки тук>>>

"Предполага се, че самолетът е излетял от летището край село Черньово, след което е станало нещо. Това е информацията към момента", допълниха от полицията.

От Бърза помощ обясниха, че при тях сигналът за инцидента е получен в 11,32 часа. "След като поучихме сигнал, наши екипи от Костенец и Ихтиман са били на мястото на инцидента в 11,45. Медиците просто са констатирали смъртта на мъж и жена, защото при удара в земята машината се е запалила", обясни говорителят на Бърза помощ Катя Сунгарска.

"В 11:32 е получен сигнал за възникнал инцидент с малък експериментален самолет, пилотиран от мъж, съобщиха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. - Самолетът, в който е пътувала и жена, е излетял от летателна площадка Чернево (до Ихтиман) за Драганово. По първоначални данни след набрана височина, самолетът изпада в свредел, пада и се самозапалва. Двамата на борда са загинали. На място са пожарни и полицейски екипи, на там пътува и звеното за разследване на авиационни събития към Министерството на транспорта, което ще извърши и първоначален оглед."

"Разследването на авиационното произшествие, настъпило край гр. Ихтиман, се извършва под наблюдението на Окръжна прокуратура София. Около 11,30 ч. малък самолет е паднал в района, като по начални данни пилотът и пътникът в самолета са загинали. На мястото на произшествието е изпратен разследващ екип на Националната следствена служба", съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че през април частен самолет, който бе част от шоу с дронове в село Оризаре, падна и имаше жертви. Това са Стефан Василски на 45 г. и пасажерът му Валентин Аламански на 18 г. Самолетът е трябвало да направи кръг над селото, за да открие програмата, когато е станал инцидентът.


Преди това 49-годишният Георги Бошнаков и семейството му загинаха, след като самолетът им "Чесна" П210Н падна на 80 км от Скопие. Машината е летяла от Охрид за София.

През юни миналата година ултралека машина падна край Казанлък. Самолетът загубил мощност и паднал от 10 метра височина върху дървета и храсти. За късмет, пилотът и детето му получиха леки травми.

Малък самолет с двама души на борда се разби в покрайнините на Шумен през август 2018 г.. Пострадаха 62-годишен мъж и 27-годишният му син. За съжаление, по-късно бащата почина.

Само два дни по-късно друг малък самолет се разби при кацане на летище Балчик, а пилотът загина.  При кацането машината се ударила силно в пистата, преобърнала се и се запалила.