Катастрофата е станала между ТИР и лек автомобил „Хонда”. Камионът е разкъсал еластичната ограда, излязъл е извън пътното платно и се е преобърнал. На място са аварийно-спасителни екипи, предаде "Фокус".
Сигналът за тежкия инцидент е подаден  в 12.10 часа. Загиналите са пътували в колата. Участъкът не е затворен за движение. Сигнализирана е аварийната лента. Трасето се почиства.
Шофьорът на камиона разказал на полицаите, че се движел празен в посока София, когато усетил удар отзад, съобщи БНТ. Загубил управление върху тежката машина, преминал през мантинелата и паднал в канавката, като повлякъл със себе си Хонда-та, която в този момент го изпреварвала. Двамата загинали са се возили в колата и най-вероятно се прибирали от морето.
Междувременно МВР съобщи за друга тежка катастрофа с четирима убити, станала към 16 часа в Русе при централна железопътна гара. "Фолксваген Голф 3" се е забил челно в тролейбусен стълб, в дясно от лентата за движение, по посока изхода на града за град Бяла. Автомобилът се е движил с висока скорост и рязко е свил в страни от пътя. Причините за инцидента се изясняват. Екип на “Гражданска защита” ще съдейства за освобождаване на тежко увредения автомобил. След това предстои изясняване на самоличността на загиналите. Американска гражданка, военнослужещ от полигона в Ново село, пък е била ранени при катастрофа край Сливен, съобщиха пред „Фокус” от ОДМВР-Сливен. Инцидентът е станал около 17.00 часа на главен път І-6 от Сливен към пътен възел „Петолъчката”, на около 2 км от с. Топлочане. Два автомобила с американски военнослужещи са се движели в посока град Казанлък. Катастрофирал е само единият, който по първоначална информация е предприел изпреварване. Жената, която шофирала, изгубила контрол, навлязла в насрещното платно и колата се преобърнала встрани от пътя. По първоначална информация тя е единственият пострадал в катастрофата, като нараняванията й са леки. В момента се уточнява колко общо са били пътниците в автомобила.



Вижте снимки